58/2022 Nytt innlesingsprogram for lokale forhandlinger

DFØ har utviklet et nytt og mer effektivt innlesingsprogram for lokale forhandlinger. Vi ber virksomheten om å sette seg godt inn i den oppdaterte brukerdokumentasjonen. Det er den nye løsningen som skal benyttes for innlesing av lokale lønnsforhandlinger til hovedlønn fra og med desember. Innlesingsprogrammet kan benyttes av saksbehandlere i DFØ og fagbrukere i virksomheter som har en basis- og delservice tjenestemodell.

Oppdatert brukerdokumentasjon

Brukerdokumentasjonen er oppdatert for:

  • Steg 2: Oppdatering av regneark med forhandlingsresultat (nytt innlesingsprogram).
  • Steg 3: Innlesing av forhandlingsresultat (nytt innlesingsprogram).
  • Steg 4: Oppdatering av fremtidige brudd i IT0008 i forbindelse med lokale lønnsforhandlinger.

Brukerdokumentasjonen for steg 2 og steg 3 som gjelder for nytt innlesingsprogram er merket "Nytt innlesingsprogram" i overskriften.

Innlesingsprogrammet YHR_LOK_FORH_INNLES skal ikke benyttes og brukerdokumentasjonen vil bli oppdatert med informasjon om hvilke steg som er utdatert.


Oppdatering av regneark med forhandlingsresultat (nytt innlesingsprogram)

Brukerdokumentasjonen beskriver hvilke kolonner og hvilken rekkefølge kolonnene i Excel-filen skal inneholde, ved innlesing eller oversending av fil til DFØ. Dette formatet skal benyttes uavhengig av hvilken variant som er tatt ut i uttrekk for lokale forhandlinger. Vi ber virksomheter som skal benytte innlesing om å sette seg godt inn i den oppdaterte brukerdokumentasjonen, både om saken skal sendes til DFØ for behandling eller når virksomheter med tilgang velger å gjøre dette selv.

Innlesing av forhandlingsresultatet (Nytt innlesingsprogram)

Transaksjonskode for nytt innlesingsprogram er YHR_LOK_FORH_INNLES3.

Vi ber om at kunder med grunntjenestemodell/fullservice sender oppdatert regneark i en sak til DFØ. De har ikke tilgang til å kjøre programmet selv.

Basis- og delservicekunder vil ha tilgang til å kjøre programmet.

Hva er nytt

Nytt innlesingsprogram oppdaterer data i personaladministrasjon (PA) og organisasjonsmodulen (OM):

  • IT0000: Saksgang med riktig årsak og årsakskode
  • IT0001: Plass i organisasjonen
  • IT0008: Grunnlønn
  • IT0041: Stillingsansiennitet
  • IT0509: Aktivitet ved høyere lønn og IT0014 Faste tillegg og trekk ved tilleggs-stilling
  • Ny stillingskode, korttekst stilling og langtekst stilling i OM

Nytt innlesingsprogram vil i denne omgang ikke oppdatere informasjon om ny yrkeskode. Endring i yrkeskode må manuelt oppdateres i ettertid. DFØ leser inn ny yrkeskode for fullservicekunder.

Fremtidige brudd

Fremtidige brudd i IT0008 blir ikke oppdatert ved innlesing av lokale forhandlinger. Oppdatering av fremtidige brudd i IT0008 kan meldes inn til DFØ via en egen fil. Det er opprettet en egen brukerdokumentasjon for beskrivelse av hvordan denne informasjonen skal hentes ut og oppdateres før oversending til DFØ. Se steg 4 «Oppdatering av fremtidige brudd i IT0008» i forbindelse med lokale lønnsforhandlinger for mer informasjon.

Informasjon om DFØ HR

Virksomheter som har tatt i bruk DFØ HR må ta kontakt med DFØ for ytterligere informasjon.

Saker som DFØ skal lese inn

Saker som DFØ skal lese inn ber vi dere sende via Kundesenter på nett, merk saken med «Innlesing av lokale forhandlinger».

Les mer

Publisert: 11. november 2022

Kontakt

Kontakt kundesenter for lønn

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.