Personvern

Personvernerklæringen handler om hvordan vi samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsteder.

Oppdatert |Se de siste endringene

DFØ, ved direktøren, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev eller melde seg på kurs.

Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Nettstatistikk

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Matomo (tidligere Piwik).

Informasjonen som samles inn av Matomo lagres lokalt på våre egne servere. Kun aggregerte rapporter (med avidentifisert data) deles med andre aktører.

Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er

  • hvor mange som besøker ulike sider
  • hvor lenge besøket varer
  • hvilke nettsteder brukerne kommer fra
  • hvilke nettlesere som benyttes

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.

Disse informasjonskapslene brukes på dfo.no (samt blogg.dfo.no og pub.dfo.no):

  • Analyseverktøyet Matomo plasserer to informasjonskapsler på din maskin (disse begynner med _pk_id og _pk_ses). Dette gjøres for at vi skal kunne samle inn nettstatistikk.

Disse informasjonskapslene brukes på statsregnskapet.no:

  • Analyseverktøyet Matomo plasserer to informasjonskapsler på din maskin (disse begynner med _pk_id og _pk_ses). Dette gjøres for at vi skal kunne samle inn nettstatistikk.
  • Grafverktøyet Qlik plasserer en informasjonskapsel på din maskin (den heter X-Qlik-Session-Public), for å huske handlingene og valgene du gjør i grafene på siden. Ingen informasjon blir lagret, og informasjonskapselen slettes når du lukker siden.

E-postabonnementer

Det er mulig å abonnere på ulike typer informasjon fra oss. Dersom du ønsker å abonnere, må du oppgi navn, e-postadresse og hvilken virksomhet du jobber for, slik at vi kan sende deg den informasjonen du ønsker. Vi deler ikke opplysningene med andre, og de slettes når vi får beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta informasjon fra oss. Opplysningene slettes også om vi får tilbakemelding om at e-postadressen ikke lenger er aktiv. Hvor informasjonen lagres avhenger av hvilke abonnementer du bruker.

Nyhetsbrev

Vi bruker Paloma til å sende ut nyhetsbrev. Informasjonen om abonnementer lagres på Palomas servere i Sverige. Personvernerklæringen deres finner du her.

Driftsmeldinger og kundenotater

Utsendelse av driftsmeldinger og kundenotater driftes av oss, og informasjon om abonnementer blir lagret på våre egne servere i Norge.

Påmelding til kurs og arrangementer

For kurspåmelding benytter vi en kursportal fra Enovate. Når du melder deg på kurs og arrangementer ber vi deg registrere navn, organisasjon, adresse, e-post, jobbtelefon, stilling og fakturareferanse. Med unntak av navn og organisasjon, som kan bli publisert på deltakerlister, deler vi ikke opplysningene med andre. Informasjonen som du oppgir i påmeldingsskjemaene blir lagret på Enovate sine servere. Les mer om deres bruk av informasjonskapsler her.

Slik håndterer du informasjonskapsler i din nettleser

Denne personvernerklæringen er sist oppdatert 3. mars 2018.

Kontaktinfo
Har du spørsmål om innholdet på denne siden, send en e-post til postmottak@dfo.no.
Fant du det du lette etter?