44/2022 Lønnsoppgjøret

Visningsfeil i Innsikt som følge av lønnsoppgjøret, ett lønnstrinn til førstekonsulenter som følger LO/YS-avtaleområdet og minstelønnssatser for LO/YS.

Lønnsrapporter i Innsikt

Som følge av lønnsoppgjøret og endringene i SAP vil lønnsrapporter i Innsikt kunne ha visningsfeil en periode.

Hovedlønnstabellen (A-tabellen) for LO Stat og YS Stat er oppdatert i SAP med virkning fra og med 01.05.2022. Ansatte som ikke har fått brudd i IT0008 på denne datoen, vises med sats på tidligere lønnstrinn i innsikt. DFØ oppdaterer fortløpende i IT0008.

Visningen vil være korrekt når hovedlønn for oktober er kjørt.

Berørte rapporter er:

  • Likestillingsanalyse
  • Lønnsrapport
  • Lønnsanalyse
  • Lønnsutvikling

Ett lønnstrinn til førstekonsulenter i LO- og YS-forbund

I henhold til lønnsoppgjøret skal alle førstekonsulenter (stillingskode 1408) som følger LO/YS-avtaleområdet per 1. mai 2022 øke et lønnstrinn.

I malen for endringer i forbindelse med lønnsoppgjøret (se kundenotat 26/2022) er det lønnen per 01.05.2022 som skal registreres. DFØ kommer ikke til å kjøre en egen opprykksjobb for å øke lønnstrinnet for førstekonsulenter. Det vil si at økning av ett lønnstrinn for førstekonsulenter skal være tatt med i lønnen som er oppgitt i malen.

Vi anbefaler alle virksomheter å kontrollere at alle førstekonsulenter har fått ett lønnstrinn før hovedlønn oktober, slik at grunnlaget til lokale forhandlinger blir korrekt. Kontrollen i SAP kan gjøres etter DFØ har meldt fra om at alle filer er innlest i innsendt sak. Dersom filene ikke er innlest enda kan eventuelle oppdateringer av malen meldes inn i innsendt sak.

Minstelønnssatser LO/YS

Minstelønnssatsene i lønnsplan for Hovedtariffavtalene (HTA) LO/YS gjelder kun ved ansettelser. Dette er avklart med Statens arbeidsgiverstøtte 

Arbeidstakere som har inngått arbeidsavtale etter HTA LO/YS fra og med 1.mai 2022, skal ha minimum den minstelønnssatsen som er avtalt i HTA for LO/YS fra 1. mai 2022.

Arbeidstakere som har inngått arbeidsavtale etter HTA for LO/YS før 1. mai 2022, skal ha minimum den minstelønnssatsen som var gyldig på det tidspunktet arbeidsavtalen ble inngått.

Vi gjør oppmerksom på at «Utilsiktede konsekvenser ved innføring av nytt lønnssystem, skal tilstrebes løst av de lokale partene», jfr. Riksmeklerens skisse – avtale LO Stat og YS Stat i Riksmeklerens møtebok.

Dersom det er ansatte som skal ha lavere lønnstrinn enn nye minstelønnssatser, må det sendes inn sak til DFØ.

Lenker

Publisert: 26. september 2022 Oppdatert: 27. september 2022

Kontakt

Kontakt kundesenter for lønn

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.