49/2022 Uttrekk for lokale lønnsforhandlinger

Brukerdokumentasjonen for Steg 1 Uttrekk og Steg 2 Oppdatering av regneark med forhandlingsresultat for lokale lønnsforhandlinger er oppdatert. DFØ utvikler nytt innlesingsprogram for lokale lønnsforhandlinger.  

Nytt innlesingsprogram for lokale lønnsforhandlinger er forventet ferdigstilt slik at det kan benyttes til innlesing av protokollførte resultat til hovedlønn i desember. Det nye innlesingsprogrammet vil inneholde oppdatert funksjonalitet.

Mer informasjon om dato for publisering av nytt program og utvidet funksjonalitet vil komme i nytt kundenotat. Nåværende innlesingsprogram kan fortsatt benyttes til hovedlønn i november, se mer informasjon under.

Det er mulig å registrere resultatene av lokale lønnsforhandlinger i e-skjema og saksgang, som tidligere. 

Oppdatering av uttrekket i rapporten

Rapporten lokale lønnsforhandlinger (transaksjonskode YHR_LOKALE_FORHANDL - Lokale forhandlinger) kan man ta ut på samme måte som tidligere.

Det er fire tilgjengelige varianter:

  • CUS&OPAL01 (LO/YS)
  • CUS&OPAL02 (Akademiker/Unio)
  • CUS&OPAL03 (Forenklet uttrekk for LO/YS)
  • CUS&OPAL04 (Forenklet uttrekk for Akademiker/Unio

Ny informasjon i rapporten er blant annet stilling kort tekst, stillingsansiennitet, yrkeskode og yrkeskode tekst. Rekkefølgen på kolonnene er ikke helt gunstig. Dette følger av at innlesingsprogrammet kan benyttes, også før ny løsning er klar.

På slutten av uttrekkene er det lagt til nye kolonner, kolonne AX – BH. De nye kolonnene vil bli benyttet til innlesing av forhandlingsresultat i det nye innlesingsprogrammet, og har ingen funksjon i dagens løsning.

Det vil bli endringer i hvordan man skal oppdatere uttrekket for virksomheter som lese inn resultatene til hovedlønn i desember.

Det vil bli publisert ny brukerdokumentasjon for hvordan man skal oppdatere de nye kolonnene så snart innlesingsprogrammet nærmer seg ferdig.

Oppdatering og innlesing av resultat til hovedlønn i november 

Hvis dere vil ta ut uttrekket og samtidig lese dette inn i SAP kjernesystem før det nye innlesningsprogrammet er klart, må dere bruke CUS&OPAL01 og CUS&OPAL02.

Brukerdokumentasjonen for Steg 2 Oppdatering av regneark med forhandlingsresultatet er oppdatert. Den inneholder ny informasjon som gjelder lønnsoppgjøret og hvilken informasjon som må endres før innlesing i henhold til nåværende løsning.  Merk at innlesingsprogrammet ikke oppdaterer ST-dato, dette må håndteres separat.

Hvis dere vil at DFØ leser inn ny ST-dato, oppdater ny ST-data i kolonnen for stillingsansiennitet og merk den med gul farge direkte i uttrekket.

De av virksomhetene som har tatt i bruk DFØ HR bes ta kontakt med DFØ for ytterligere informasjon. 

Saker som DFØ skal lese inn ber vi dere sende via Kundesenter på nett, merk saken med «Innlesing av lokale lønnsforhandlinger» .

Oppdatering og innlesing av resultat til hovedlønn i desember 

Det vil bli publisert ny brukerdokumentasjon for Steg 2 Oppdatering av regneark med forhandlingsresultatet når ny løsning er klar.  

I forbindelse med utvikling av nytt innlesingsprogram er det lagt til nye kolonner i variant CUS&OPAL01 og CUS&OPAL02. De nye kolonnene finner dere helt til høyre i rapporten (kolonne AX – BH).

Det er i tillegg til dette laget to nye forenklede varianter, CUS&OAL03 og CUS&OPAL04. De forenklede variantene inneholder de samme utvalgskriteriene som CUS&OPAL01 og CUS&OPAL02, men viser færre kolonner i resultatet.

De nye variantene kan ikke benyttes til innlesing før ny løsning for innlesing av lokale forhandlinger er på plass.  

De av virksomhetene som har tatt i bruk DFØ HR bes ta kontakt med DFØ for ytterligere informasjon. 

Saker som DFØ skal lese inn ber vi dere sende via Kundesenter på nett, merk saken med «Innlesing av lokale lønnsforhandlinger» .

Mer informasjon

Følg med på våre kundenotater for siste status.

Les om lønnsoppgjøret 2022 for statlige arbeidsgivere på Statens arbeidsgiverportal.

Publisert: 13. oktober 2022

Kontakt

Kontakt kundesenter for lønn

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.