En blogg om styring og effektiv ressursbruk i staten

Fagområder
arrow-link

Hilde Singsaas

Direktør

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring

Nytt år, nytt oppdrag og nye muligheter

I dag fikk DFØ rundt 50 nye dyktige og hyggelige kolleger fra det som inntil nylig het Difi. Med nye kolleger har vi også fått ansvaret for nye fagområder: ledelse og organisering i staten. Oppdraget er intet mindre enn å gi forvaltningspolitikken et løft.

Les videre

Fagbloggen

Elisabeth Aarseth

Seksjonssjef

Seksjon for utredning og analyse

Skal forvaltningen først og fremst være faglig eller lojal?

Forvaltningen lever i krysspress mellom fag og politikk, og om man ikke holder tunga rett i munnen, kan pressede situasjoner bli enda vanskeligere. Men det finnes heldigvis retningslinjer som skal gjøre det enklere for både statsråder og fagfolk å kjenne til sine roller og plikter.

Les videre

Elisabeth Aarseth

Seksjonssjef

Seksjon for utredning og analyse

Slik har Arkivverket og Politidirektoratet lykkes med utredninger

Er du nysgjerrig på hvordan andre har lykkes med å utrede statlige tiltak? Er det fallgruver du bør forsøke å unngå? Og lurer du på hvilke faktorer som kan være utslagsgivende for å komme frem til gode beslutningsgrunnlag?

Les videre

Jan-Erik Fjukstad Hansen

Redaktør for statsregnskapet.no

Seksjon for styring

Arnulf og Jan-Erik takker for seg

Det er med tungt hjerte vi må si farvel til to gode fagbloggere og kollegaer etter mange år i DFØ. Arnulf Eriksen går over i pensjonistenes rekker, mens Jan-Erik Fjukstad Hansen begynner i Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Vi har stilt dem noen spørsmål i deres siste felles blogginnlegg på DFØ-bloggen.

Les videre

Arnulf Eriksen

Fagansvarlig for statsregnskapet

Seksjon for statlig regnskapsføring

Digitalisering av statsregnskapet skaper mer demokrati

Statsregnskapet beveger seg inn i den digitale verden. I de siste årene er mye av grunnarbeidet gjort for at det skal kunne tas ennå noen skritt videre fremover.

Les videre

Jan-Erik Fjukstad Hansen

Redaktør for statsregnskapet.no

Seksjon for styring

Mer relevant økonomistyring, takk!

Et regnskap i seg selv inneholder fakta. Om det skal bidra til bedre økonomistyring, må økonomene sette tallene i sammenheng. Styring krever mer enn regnskapstall, derfor må økonomistyringen kombinere ulik informasjon for å støtte oppunder styringen.

Les videre

Fant du det du lette etter?