Generell bruk og utvalg

Oppdatert

DFØ Fagbrukerinnsikt / Lederinnsikt for HR og lønn bruker en løsning som heter QlikSense. Dette er den samme løsningen som DFØ bruker til å presentere Statsregnskapet på statsregnskapet.no.

4 kategorier

Vi har valgt å dele arkene våre opp i fire generelle kategorier.

Analyser

Analyser er ark som bruker grafiske fremstillinger for å la deg sammenlikne forskjellige grupperinger av medarbeidere, se utviklingen av statistikker over tid, eller å visualisere fordelinger av ansatte. Disse arkene er også gode utgangspunkt dersom du skal snevre inn utvalgene dine til et mer spesifikt sett med medarbeidere eller aktiviteter. Dette kan for eksempel være enkelte fraværstyper, aldersgrupper, kjønn eller stillinger.

Rapporter

Rapporter er lister over ansatte og registreringer. Disse arkene er lagt opp for å gi deg en tabell-oversikt over utvalget ditt, og lar deg også på en enkel måte eksportere disse oversiktene til andre databehandlingsprogrammer som for eksempel Excel.

Utvikling

Utvikling er ark som er tilgjengelig der det vil være relevant å se på dataene over tid. Her kan man sammenligne data over en gitt periode. I noen tilfeller er utvikling lagt inn i analyseark.

Detaljer

Detaljer er ment som et supplement til rapportene og analysene, for å gi enda større dybde og mulighet til å se nærmere på dataene.

I DFØ Fagbrukerinnsikt / Lederinnsikt ser du i utgangspunktet alt om alle medarbeiderne dine. Løsningen er lagt opp slik at alle elementer du ser på siden er interaktive. Ved å gjøre valg, enten ved å bruke filter- og inndatafeltene, eller å trykke direkte i grafer og tabeller, kan du snevre inn valget slik at du ender opp med det utvalget av medarbeidere du ønsker.

Alle valg du gjør påvirker statistikken du ser i visningen din, og gjelder på tvers av alle arkene. Det vil si at du kan gjøre utvalg i én analyse eller rapport, og så bevege deg over til et annet ark for å se statistikk på utvalget du har laget deg.

Dersom du ikke ser muligheten til å gjøre det utvalget du ønsker i arket du er på, kan du definere utvalget i ett av de andre arkene, og så bevege deg tilbake for å se oppdaterte tall.

I de neste delene av denne brukerveiledningen går vi over de forskjellige måtene å lage utvalg på, samt hvordan du kan endre valgene dine.

Fant du det du lette etter?