52/2022 Manuelle ansiennitetsopprykk for lønnsstiger

Til hovedlønn november vil det bli registrert manuelle ansiennitetsopprykk for ansatte på lønnsstiger på LO/YS avtaleområdet og år 10 til år 16 lang lønnsstige på Akademiker/Unio avtaleområdet.

Ansatte som følger LO/YS avtaleområdet

Løsning for automatisk ansiennitetsopprykk for lønnsstigene for ansatte som følger LO/YS avtaleområdet er ikke klar. Det vil til hovedlønn november bli foretatt manuelle ansiennitetsopprykk for juni, juli, august, september, oktober og november.

Det foretas ikke ansiennitetsopprykk for mai måned da ansatte ble flyttet per 01.05.2022, og skal da være registrert med riktig lønn per 01.05.2022.

Ansatte som følger Akademiker/Unio avtaleområdet

Det vil bli kjørt automatisk ansiennitetsopprykk for STIGE1 og STIGE2 som tidligere. Ansiennitetsopprykk kjøres til november hovedlønn for månedene juni, juli, august, september, oktober og november.

Ansatte som tidligere har fått ansiennitetsopprykk, basert på stillingsansiennitetsdato (ST-dato), vil ikke få nytt ansiennitetsopprykk dersom ST-dato ikke er endret.

For ansatte på STIGE1 år 10 til 16, er løsning for automatisk ansiennitetsopprykk ikke på plass. Det vil til hovedlønn november bli foretatt manuelle ansiennitetsopprykk for juni, juli, august, september, oktober og november. Det foretas ikke ansiennitetsopprykk for mai måned, da de som skal ha dette allerede var registrert med STIGE1 eller STIGE2 i mai, og har fått det til hovedlønn mai. For ansatte som er flyttet til Akademiker/Unio avtaleområdet per 01.05.2022, skal disse ikke ha ansiennitetsopprykk, da de skal være registrert med riktig lønn per 01.05.2022.

Tidspunkt for manuelle ansiennitetsopprykk

DFØ vil starte arbeidet med å ta ut lister og legge inn manuelle ansiennitetsopprykk i begynnelsen av uke 43.

Det er viktig at de ansatte er registrert korrekt når denne jobben gjøres. DFØ ber alle virksomheter kontrollere at ansatte er riktig registrert før uke 43.

For å foreta korrekte ansiennitetsopprykk, må ST-dato være lagt inn infotype 0041 datoangivelser, samt at riktig tariffgruppe er valgt.

DFØ minner om å sjekke YHR_Opprykk i kontrollperioden, for å sikre at ansiennitetsopprykk som er foretatt er korrekte.

Manuelle opprykk for tidligere måneder vil kun bli gjort til hovedlønn i november. Det vil være et engangstilfelle at det foretas ansiennitetsopprykk for tidligere måneder til hovedlønn. Fremover vil det bli foretatt manuelle ansiennitetsopprykk for inneværende måned, frem til automatiske ansiennitetsopprykk er på plass. Dersom man gjør endringer tilbake i tid etter ansiennitetsopprykk er foretatt, må man foreta ansiennitetsopprykk manuelt i hvert enkelt tilfelle. Fullservice/Grunntjeneste-kunder må sende sak til DFØ i slike tilfeller.

Publisert: 21. oktober 2022

Kontakt

Kontakt kundesenter for lønn

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.