43/2022 Ny løsning for filutveksling

Løsningen som i dag benyttes for å utveksle filer mellom DFØ og våre kunder, Opal Con, vil bli lagt ned. Den nye løsningen for filutveksling heter DFØ Fildel.
I forbindelse med pågående bytte av driftsleverandør for DFØs SAP-systemer må noen endringer utføres av kundene våre.

Vanlige brukere

Brukere som logger på Opal Con via lenke med passord vil kunne benytte nye DFØ Fildel på tilsvarende måte. Oppkoblingen går som før, endringen ligger i et bedre og mer moderne grensesnitt. Mappestrukturen i DFØ Fildel vil være lik den eksisterende i Opal Con. Informasjon i filene vil heller ikke endres.

Det vil bli gitt informasjon rundt pålogging og adresse i kundenotat som sendes ut nærmere lansering 24. oktober.

Teknisk personell

Kunder må selv ta en gjennomgang av om de har integrasjoner mot dagens Opal Con. Dersom dere har slike integrasjoner, må de ulike koblingene identifiseres. Arbeidet med å gjøre endringer i koblingene for at de skal kunne fungere mot nye DFØ Fildel må igangsettes.

Den nye løsningen vil ikke lengre kunne kobles til som nettverksdisk, da DFØ går bort fra oppkobling via SMB. Det vil kun være støtte for SFTP tilkobling og SMB vil ikke være støttet lenger. All utvekling av filer som skal til og fra SAP systemene må derfor benytte SFTP protokollen.

Kunder med integrasjoner mot dagens Opal Con bes derfor sjekke og endre oppkobling mellom sine systemer/prosesser til å benytte SFTP, oppdatere eventuelle filstier til Unix format og benytte nye endepunkter for oppkobling. Vi kommer tilbake med ytterligere informasjon rundt tilkoblingsdetaljer når det nærmer seg lansering.

Videre vil det bli gjort en del endringer rundt navngivningen på stier. Derfor må stier og referanser som er satt i integrasjonen oppdateres til å benytte følgende:

  • Alle mapper vil nå være med små bokstaver.
  • Mellomrom og bindestrek vil erstattes med understrek.
  • Vi vil også gå bort i fra bruk av æøå, som vil bli gjort om til henholdsvis ae, o og aa.

Dersom dette ikke blir oppdatert, vil ikke integrasjonene fungere som forventet.

Alle kunder med spørsmål kan kontakte DFØ via kundesenter på nett.

Publisert: 20. september 2022

Kontakt

Kontakt kundesenter for lønn

Fant du det du lette etter?

Det beklager vi!

Hva lette du etter? Bruk gjerne stikkord