11/2022 Utbetalinger til russiske, hviterussiske og ukrainske konti

På grunn av Russlands invasjon i Ukraina vil statlige virksomheter, kunne få problemer med å gjennomføre utbetalinger til Russland, Hviterussland og Ukraina.

USA, EU og Storbritannia har innført sanksjoner mot russiske personer, selskaper og banker, og det er ventet ytterligere sanksjoner i tiden framover. Hviterussiske banker kan også være berørt av disse sanksjonene.

Selv om norske banker har ansvar for å ikke gjennomføre transaksjoner som er underlagt internasjonale sanksjoner, er det viktig at virksomhetene er klar over at de også selv har et ansvar for å vurdere egen sanksjonsrisiko når de gjennomfører internasjonale betalinger.

Det er og stor usikkerhet knyttet til ukrainske bankers infrastruktur og muligheten til å gjennomføre betalinger til Ukraina.

Fra DFØ sin side kan vi bistå virksomhetene ved å stoppe utbetalinger til ansatte som har russisk eller ukrainsk lønnskonto på følgende måter:

  • Sette sperre på ansatte
  • Unnta fra remittering
  • Overvåke bytte av bank for å avdekke forsøk på omgåelser

Tiltakene innebærer at vi ikke sletter data, men beholder dem til det igjen kan foretas normale utbetalinger. Ved eventuelle spørsmål fra ansatte eller oppgjørsmottakere som etterlyser utbetaling, vil vårt kundesenter kunne henvise til vedkommende virksomhet.

Ved behov for bistand, ta kontakt via kundesenter på nett.

Publisert: 3. mars 2022 Oppdatert: 4. mars 2022

Kontakt

Kontakt kundesenter for lønn

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.