27/2022 Kvoteendringer på sykt barn og seniorfri –Lønnsoppgjøret 2022

Alle hovedtariffavtalene har utvidet rett til permisjon i forbindelse med omsorg for to barn og endret på seniorpolitiske tiltak.

Omsorg for barn:

Dersom arbeidstaker har omsorg for to barn vil sykt barn kvoten utvides til 12 dager pr.  kalenderår. For arbeidstakere som er alene om omsorgen vil sykt barn og utvidet sykt barn kvote bli utvidet til totalt 24 dager pr. kalenderår (§20 nr. 1).

Kvotene blir utvidet av DFØ i løpet av uke 26. Kvotene i DFØ Gat vil bli oppdatert i løpet av uke 27/28.

Seniorpolitiske tiltak (endring gjeldende fra 01.01.23):

I HTA  er det nå mulighet for lokale parter å avtale Karriere- og kompetansemessige tiltak som alternativer til tjenestefri med lønn (punkt 5 diverse, 5.6.1 bokstav b ).

Arbeidstakere som går av med pensjon vil tildeles tjenestefri med lønn forholdsmessig det året de pensjoneres (5.6.1 tredje ledd).

Fullservicekunder må sende sak i Kundesenter på nett for å korrigere antall dager på kvotetype 63 «Tjenestefri senior +62».

Basis- og delservicekunder kan korrigere kvotetypen selv ved hjelp av infotype 2013 - Kvotekorrigering. Endringer fremkommer i Riksmeklers møtebok.

Publisert: 29. juni 2022

Kontakt

Kontakt kundesenter for lønn

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.