Årskonferansen – en bedre stat 2024

Årskonferansen – en bedre stat er den viktigste møteplassen for deg som er opptatt av god styring, organisering og ledelse i staten. Den 6. februar var over 700 deltagere samlet på The Hub i Oslo for å dele perspektiver og diskutere løsningene mot 2030.

Bakgrunn for årets tema

Med en verden i endring og store problemer som krig og ustabilitet, klimaendring og endret demografisk sammensetning, står forvaltningen overfor kjente og ukjente utfordringer. Kan nåtidens og fremtidens utfordringer løses med dagens virkemidler, eller en justering av disse, eller er vi del av et nytt spill som krever helt andre løsninger?   

Hvordan avveie mellom langsiktighet og kortsiktighet? Finner vi kortsiktige løsninger på langsiktige problemer, når vi egentlig trenger strukturelle endringer med omstilling og nye ideer? Hvordan kan ny teknologi, blant annet kunstig intelligens, bidra til å løse noen av utfordringene? Og hva kreves av endringer innenfor styring, ledelse og organisering for å utnytte den nye teknologien? 

Opptak fra dagen

Teksting til dette opptaket kommer innen 14 dager

Presentasjoner

Robust styring i en turbulent tid, Jacob Torfing, Roskilde Universitet.pdf
pdf 11.72 MB
Nye måter å arbeide på som følge av KI, Knut Magne S. Watne, Skatteetaten.pdf
pdf 416.24 KB
Har du spørsmål om Årskonferansen – en bedre stat?

Ta kontakt med Per-Christian Harr: +47 982 21 755 / per-christian.harr@dfo.no

Oppdatert: 15. februar 2024

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.