Om arrangementet
Ledergruppen i en virksomhet har felles ansvar for å fatte gode beslutninger som skal drive virksomheten framover i riktig retning. Det betyr at ledergruppen bør opparbeide en felles forståelse av hvilke utfordringer virksomheten står i og hvilken vei de ønsker at virksomheten skal gå. For å få til dette har mange ledergrupper i staten jobbet med å få ledergruppen til å fungere som et felles organ for beslutningstaking. På seminaret vil vi rette oppmerksomheten på ledergruppeutvikling i staten og dele erfaringer om hvordan få det til å fungere.
Målgruppe
Ledere, HR, opplæringsansvarlige i statlige virksomheter
Innhold
Ledere har et selvstendig ansvar for å bidra til at ledergruppen blir så god som mulig. Samtidig har HR og eventuelt andre opplæringsansvarlige et viktig ansvar i å være et støtteapparat for lederne og bidra med kompetanse og prosesser som understøtter lederutviklingen.
Henning Bang er professor ved UiO og en nestor på utvikling av gode ledergrupper, med et brennende engasjement for hva som kjennetegner gode og mindre velfungerende ledergrupper. I boken Effektive ledergrupper oppsummerer han mange års erfaringer med ledergruppeutvikling på en enkel og lettfattelig måte. På dette seminaret kommer han til å snakke om suksesskriterier for ledergruppeutvikling fra både forskning og praksis, og kanskje gjøre oss klokere på det vi alle lurer på: Virker lederutvikling?
DFØ har gjennomført to store lederutviklingsprogrammer de siste årene – Program for toppledergrupper i staten (2016-2019) og Vidsyn – lederutviklingsprogram for statsforvalterne (2022-2023). Formålet med disse programmene har vært helhetlig og strategisk ledelse, og i dette arbeidet er gode ledergrupper en viktig nøkkel. Gjennom programmene har vi høstet en del erfaringer som handler om design, innhold og gjennomføring av lederutviklingsprogram. Vi har derfor invitert Kristin Lundtveit, prosjektleder i DFØ, som har jobbet med begge lederutviklingsprogrammene.
I Skatteetaten har de gjort spennende arbeid med å koble sammen arbeidet med implementering av ny strategi med lederutvikling. Vi har invitert Janne Godøy og Katrine Mariell Karlsen, som har ledet denne prosessen, til å snakke om hvilke valg som ble tatt underveis, hvorfor de gjorde disse valgene og erfaringer de sitter igjen med.
Vi ønsker også å vise hvordan dere kan på en lett måte gjennomføre ledergruppeutvikling i egen virksomhet. Derfor skal vi dele erfaringer med å bruke DFØs digitale refleksjonsverktøy, «Utvikling av ledergrupper», og hvordan dette verktøyet kan hjelpe ledergrupper til å bli mer effektive.
Til slutt vil vi få et lite innblikk i hvordan kunstig intelligens kan brukes som støtte når vi skal planlegge et ledergruppeutviklingsprogram.
Velkommen til seminar om ledergruppeutvikling og ta del i kompetansefellesskapet i staten!
Program
Kl. 8.30 Registrering. Ta en kaffekopp med fagmiljøet – arbeidsgiverstøtte og ledelse
Kl. 9.00
- Velkommen ved Per-Christian Harr, fungerende seksjonsleder, DFØ
- Virker lederutvikling? Hva skal til for å få ledergruppene i staten til å fungere enda bedre? ved Henning Bang, professor i psykologi, UiO
- Design og gjennomføring av ledergruppeutviklingsprogram ved Kristin Lundtveit, seniorrådgiver, DFØ
- Slik kan du ta i bruk DFØs digitale refleksjonsverktøy «Utvikling av ledergrupper», samtale mellom Birgitte Yttri, fungerende avdelingsdirektør, Digdir og Kirsten Hall, seniorrådgiver, DFØ
- Spørsmål og svar om ledergruppeutvikling
Kl. 10.50 Pause (15 minutter)
Kl. 11.05
- Når strategiimplementering går hånd i hånd med lederutvikling ved Janne Godøy, fagansvarlig ledelsesutvikling, Skatteetaten og Katrine Mariell Karlsen, rådgiver, Skatteetaten
- Erfaringer med lederutvikling i Kulturdirektoratet v/ Yngve Seierstad Stokke, direktør for virksomhetsstyring, Kulturdirektoratet
- Erfaringsdeling om lederutvikling - hvordan jobber dere i ulike statlige virksomheter?
- Hvordan kan vi bruke kunstig intelligens som kreativ støtte i lederutvikling? Ved seniorrådgiver Klaus Breivik, DFØ
Kl. 12.00 Takk for nå!
Lunsj: Bli igjen og mingle med kollegaer fra andre statlige virksomheter eller ta med en bagett på vei tilbake til kontoret.
Praktisk informasjon
Arrangementet starter med kaffe fra kl. 08.30. Det faglige innholdet starter kl. 09.00. Arrangementet avholdes i DFØ Oslo sine lokaler på Økern Portal. Du finner oss når du tar t-bane 5 fra sentrum i retning øst, merket med "Vestli". Du går av på Økern stasjon og går i 10 minutter opp til Økern Portal. Riktig inngang finner du når du går gjennom portalen og inn i paviljongen i midten, merket med Økern Portal. Ta trappen hele veien opp og gå ut oppe og ta til høyre, der vil du finne vår inngang - inngang C.
Se hvor Økern Portal ligger på kartet.
Offentlig kommunikasjon - Økern Portal (okernportal.no)
Vi gjør oppmerksom på at seminaret ikke vil bli strømmet, men deler av seminaret vil bli tatt opp og lagt ut på våre nettsider i etterkant.
Pris
Arrangementet er gratis.
DFØ Oslo - Økern Portal - Inngang C
Lørenfaret 1
0585 Oslo
Norge