Hvordan legge til frister i et lønnsoppgjør (for rollen Administrator)

Her kan du med rollen Administrator lese om hvordan man legger til frister i et lønnsoppgjør i systemløsningen Lokale lønnsforhandlinger.

I trinn 5 kan man registrere forskjellige datoer og frister som gjelder for den aktuelle forhandlingen. Alle datoer og frister er veiledende, foruten Systemfrist for kravskjema som er en teknisk systemfrist.

Det er mulig å korrigere fristene etter publisering ved behov.

Bildet viser funksjon for å legge inn datoer og frister for forhandlingen.
DFØ
I trinn 5 kan man legge til datoer og frister for forhandlingen.

Frister for kravskjema

Man kan angi tre ulike frister for kravskjema:

  • Systemfrist (obligatorisk)
  • Frist for sending til arbeidsgiver
  • Frist for sending til fagforening

Fristene vil vises i kravskjemaet til den enkelte ansatte, avhengig av hvilken mottaker som er tilgjengelig for den ansatte.

Bildet viser funksjon for tre ulike frister for kravskjema.
DFØ
Man kan angi tre ulike frister for kravskjema.

Systemfrist for kravskjema er obligatorisk, og er siste frist for ansatte å sende inn kravskjema, uavhengig av mottaker. Etter denne fristen stenges systemet for innsending av kravskjema.

Frist for kravskjema til arbeidsgiver er en veiledende frist for når kravskjemaet senest skal være sendt til arbeidsgiver. Fristen kan ikke være senere enn Systemfrist for kravskjema.

Frist for kravskjema per fagforening er en veiledende frist for når kravskjemaet senest skal være sendt til fagforeningen. Fristen kan ikke være senere enn Systemfrist for kravskjema.

Trykk på knappen «Åpne liste» for å legge inn frister per fagforening.

Bildet viser frist for kravskjema per fagforening.
DFØ
Legg inn frister for fagforeningene ved å trykke på knappen «Åpne liste».

Listen vil inneholde de hovedsammenslutningene og fagforeningene som tilhører den tariffavtalen du valgte i trinn 1. Det er kun valgte fagforeninger fra Systemoppsett som vil vises i listen. Hvis du mangler en fagforening må denne derfor legges til i Systemoppsett først.

Det er mulig å legge inn samme frist for alle fagforeningene i feltet «Sett lik frist for alle». Det er også mulig å legge inn separate frister per fagforening.

Bildet viser frist for kravskjema per fagforening.
DFØ
Man kan sette lik frist for alle, eller angi separate frister.

Frister for sending av prioriteringslister

Man kan angi veiledende frister for når første prioriteringsliste skal være sendt fra de ulike forhandlingsdeltakerne:

  • Frist for ledere
  • Frist for fagforeninger
  • Frist for samtidig utveksling av krav
  • Frist for første tilbud

Disse veiledende fristene er valgfrie å fylle ut etter behov, og man trenger ikke å fylle ut alle.

Bildet viser funksjon for å legge inn frister.
DFØ
Man kan angi ulike frister for sending av prioriteringsliste.

Frist for ledere er en veiledende frist for når ledere skal være ferdige med å sende sine prioriteringslister til arbeidsgiver.

Frist for fagforeninger er en veiledende frist for når fagforeningene skal sende sin første prioriteringsliste til arbeidsgiver. Denne brukes gjerne når man ikke har samtidig utveksling av de første prioriteringslistene.

Frist for samtidig utveksling av krav er en veiledende frist for når partene skal sende sine første prioriteringslister til hverandre. Dette gjelder fagforeningene og arbeidsgiver. Denne brukes gjerne når fagforeningene og arbeidsgiver sender første prioriteringsliste samtidig.

Frist for første tilbud er en veiledende frist for når arbeidsgiver skal sende det første tilbudet til fagforeningene. Denne brukes gjerne når man ikke har samtidig utveksling av de første prioriteringslistene, eller når man har avtalt et tidspunkt for det første tilbudet.

Datoer for forhandling og offentliggjøring

Man kan angi tidspunkt for forhandlingsperiode og offentliggjøring av protokollen. Disse datoene er det også mulig å legge inn senere når man oppretter protokoll.

Bildet viser funksjon for å legge inn forhandlingsperiode og dato for offentliggjøring av protokollen.
DFØ
Man kan angi forhandlingsperiode og dato for offentliggjøring av protokollen.

Forhandlingsperiode fra og Forhandlingsperiode til angir tidsrammen for når forhandlingene skal foregå. Disse datoene blir også gjengitt i protokollen. Datoene er kun veiledende og kan redigeres etter publisering eller ved opprettelse av protokoll.

Dato for offentliggjøring angir tidspunktet for når protokollen blir tilgjengeliggjort for andre enn forhandlingsutvalget, og blir gjengitt i protokollen. Det er ikke mulig for andre å lese protokollen før denne fristen er passert. Datoen kan redigeres etter publisering eller ved opprettelse av protokoll.

Bildet viser funksjoner for å legge inn forhandlingsperiode og dato for offentliggjøring.
DFØ
Det er også mulig å legge inn Forhandlingsperiode og Dato for offentliggjøring på et senere tidspunkt, når man oppretter protokollen.
Oppdatert: 23. april 2024

Kontakt

Kontakt kundesenter for lønn

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.