Snart sendes statsansatteundersøkelsen ut til et representativt utvalg statsansatte. Hvis du er blant dem som mottar undersøkelsen, får du mulighet til å gi oss tilbakemeldinger om din jobbhverdag - og dermed påvirke staten som arbeidsgiver.
Den statlige arbeidsgiverpolitikken skal bidra til at statlige virksomheter oppfyller sine samfunnsoppdrag, gjennom å rekruttere, utvikle og beholde kompetente medarbeidere.
Nytt i årets undersøkelse
Forrige undersøkelse ble gjennomført i 2021. Statsansatteundersøkelsen 2024 vil i hovedsak være en videreføring av denne undersøkelsen, men inneholder også nye tema. Vi legger i tillegg mer vekt på kompetanseutvikling denne gangen.
Statsansatteundersøkelsen gjennomføres hvert tredje år.
DFØ har det faglige ansvaret for undersøkelsen på vegne av Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet.
Undersøkelsen skal gi et overordnet bilde av hvordan statsansatte opplever ulike sider av sin arbeidssituasjon.
Resultatene skal gi oss et kunnskapsgrunnlag for å videreutvikle statens sentrale arbeidsgiverpolitikk.
– Kamp om arbeidskraften løftes frem som en av vår tids store utfordringer. Det betyr at vi må jobbe stadig mer målrettet for å beholde og rekruttere nødvendig kompetanse, sier Gisle Norheim, statens personaldirektør.
– Vi vet at utviklingsmuligheter står helt sentralt i den sammenheng, både for yngre og eldre medarbeidere. Det er derfor viktig for oss å få informasjon fra de ansatte om hvordan de opplever at deres kompetanse utvikles og brukes i dag, presiserer han.
– For tredje året på rad samarbeider vi med OECD om blant annet spørsmål om de statsansattes engasjement. Samarbeidet med OECD bidrar til at vi kan sammenligne resultatene våre med tilbakemeldinger fra statsansatte i andre land, forklarer Mats Fremmerlid, prosjektleder for Statsansatteundersøkelsen i DFØ.
Høy svarprosent viktig for analysene
Undersøkelsen blir sendt ut 28. oktober, og siste frist for å svare er 10. november.
Selve undersøkelsen sendes ut av Statistisk sentralbyrå (SSB), mens svarene går til DFØs samarbeidspartner Opinion. Undersøkelsen er selvsagt helt anonym. Resultatene vil bli publisert på nyåret.
– For å kunne gjøre gode analyser, håper vi så mange som mulig svarer, sier Gisle Norheim.