Hvordan balanserer virksomheten behovet for oppfølging og kontroll opp mot behovet for handlingsrom? Og hvordan styrer du samarbeidsprosjekter på tvers? I Tillitsreformuka får du vite om dette, og mer til.
Tillitsreformuka arrangeres fra 11. – 15. november og er en temauke for alle som jobber med styring, ledelse og partssamarbeid i staten og offentlig sektor ellers.
Tillit som en del av styringen
Uka setter søkelys på hvordan tilliten påvirkes av styringen i praksis og hvordan tillit kan brukes i styringsprosessene. Uka er ment å gi inspirasjon og praktiske verktøy du selv kan bruke for å lede og styre mer tillitsbasert opp mot resultater og måloppnåelse.
Styring i samordningsprosjekter
Vi i styringsmiljøet i DFØ vil trekke frem tre arrangementer som vi håper du vil finne interessante og melde deg på:
For virkelig å forstå hvordan styringen påvirker medarbeidere, førstelinja og møtet med brukerne, har NAV analysert egne styringsdokumenter. De har også gjennomført en omfattende undersøkelse av hvordan ansatte oppfatter styring i etaten på ulike nivåer. Dette får du høre om i denne digitale kunnskapslunsjen.
I denne digitale kunnskapslunsjen får du høre fra Digdir og DFØ, som sammen har utviklet veilederen «Styre, organisere og samarbeide om sammenhengende tjenester».
Målgruppen for veilederen er dere som leder, koordinerer, deltar i og utvikler sammenhengende tjenester sammen med ulike aktører både i og utenfor forvaltningen.
På dette kveldsarrangementet vil DFØs egen direktør Hilde Singsaas delta i en samtale om "Teknologi og tillit - styring og ledelse i fremtidens offentlige sektor".
Spre budskapet ut i virksomhet en
Vi håper at dere vil spre budskapet om uka i virksomheten. Del gjerne en lenke å intranettet deres, eller markedsfør det internt på annet vis. Flere arrangementer egner seg for eksempel til å se på sammen.
Hva med å lage felles arenaer for programposter dere tenker er relevante for medarbeiderne? Det kan være så enkelt som å ta med seg matpakka og se en digital kunnskapslunsj sammen i seksjonen, med kolleger, ledergruppe eller med tillitsvalgte.
Tillitsreformuka skal gi deg inspirasjon, verktøy og kunnskap om temaer innenfor kjernen av det som er tillitsreformen.
Kjernen i tillitsreformen er å øke handlingsrommet og gi mer faglig frihet til førstelinjen i staten og i kommunesektoren, slik at offentlig sektor samlet sett blir mer brukerettet og mer lyttende overfor innbyggerne.
Gjennom uka vil du få nyttig innsikt i temaer som favner
- Selvledelse
- Medarbeiderskap
- Ledelse og styring
- Partssamarbeid
- Nye arbeidsformer
Arrangementer blir tilgjengelig i opptak
Kan du ikke delt på et arrangement er det mulig å se opptak i ettertid på nettsiden for Tillitsreformuka.