Bærekraftig mat i offentlig sektor: erfaringer fra Sverige og Danmark

Tirsdag 31. august 2021 kl. 10.00–11.30

Sted: Digitalt,

Påmeldingsfrist: mandag 30. august kl. 12.

Om arrangementet

Denne høsten vil DFØ i samarbeid med OsloMet presentere en webinar-rekke for bærekraftige anskaffelser av mat og måltidstjenester. Webinar-rekken er utviklet i forbindelse med samarbeidsprosjektet Kjøp bærekraftig. 

I dette webinaret går vi utenfor egne landegrenser og ser nærmere på bærekraftige anskaffelser av mat og måltidstjenester i Sverige og Danmark.

Anna Hallin, bærekraftkoordinator i Kungsbacka kommune i Sverige vil fortelle om hvordan de jobber med å kjøpe mat og cateringtjenester mer bærekraftig. Kungsbacka stiller ulike krav til matvarene, blant annet basert på at Upphandlingsmyndigheten (svenske DFØ) har utviklet kriteriesett. Hun vil også fortelle om kontraktsoppfølging. Kungsbacka har også et mål om å kjøpe 35 % økologisk mat og har sammen med andre kommuner utviklet felles retningslinjer for hvilke krav de stiller når de anskaffer mat.

Betina Bergmann Madsen, innkjøpssjef København kommune, vil fortelle om hvordan de arbeider for å inkludere lokale tilbydere i leverandørdialog og tilrettelegger for at også mindre leverandører kan levere tilbud til kommunen. København er en stor kommune og Bettina vil fortelle om hvordan hun kartlegger behovene hos kjøkkenene, samt kontraktstoppfølging. Offentlige kjøkken i København kommune skal ta sikte på at 90% av ingrediensene som benyttes skal være økologiske. Flesteparten av kjøkkenene har så langt klart det, og Betina vil fortelle hvordan.  

Etter innledningene vil vi ha en styrt diskusjon rundt temaer som kravstilling, kontraktsoppdeling, markedsdialog og kontraktsoppfølging.

Målgruppe 

Offentlige innkjøpere, innkjøpsledere og miljørådgivere

Anbefalte forkunnskaper

Ingen spesielle forkunnskaper nødvendig, men vi anbefaler vår veileder og e-læringskurs «Kom i gang med grønne anskaffelser» 

Program

10.00-10.05      Kristin Reichborn-Kjennerud innleder webinaret

10.05-10.30      Anna Hallin forteller om erfaringer fra Kungsbacka

10.30-10.55      Betina Bergmann Madsen forteller om erfaringer fra København

10.55-11.30      Spørsmål/svar & diskusjon i plenum

Praktisk informasjon

Arrangementet gjennomføres digitalt. Påloggingslenke til webinaret vil bli sendt ut i en egen e-post dagen før. Sjekk søppelkassen eller «annet»-fanen i innboksen din. E-posten med påloggingsinformasjon kan ha havnet der.

Vi ber om at du logger deg på kl. 9.50 for å løse eventuelle problemer med lyd og bilde før oppstart kl. 10.

OBS - Opptak av sendingen blir gjennomført og tilgjengeliggjøres i etterkant på prosjektets nettsider.

Pris

Arrangementet er gratis

Kontaktpersoner

  • Har du praktiske spørsmål om arrangementet, ta kontakt med DFØs kurssenter på e-post: kurs@dfo.no, telefon: 400 07 997 - sentralbordet.
  • Har du spørsmål om det faglige innholdet, ta kontakt med Elisabeth Sandnes, elisabeth.sandnes@dfo.no
Meld på
Fant du det du lette etter?