Slik lykkes du med lærlinger i statlige virksomheter (Nordland)

Torsdag 22. oktober kl. 09.00–15.30

Sted: Radisson Blu Bodø, Storgata 2, Bodø (tlf 755 19 000)

Påmeldingsfristen er utløpt.


Statlige virksomheter som tar inn lærling, oppfyller sitt samfunnsansvar og får ofte tilgang på ny kompetanse. Men du trenger ikke gjøre jobben alene. Velkommen på seminar med oss i OK stat om hvordan du best lykkes med lærlinger.

Målgruppe

Fagansvarlig/HR-ansvarlige i statlig virksomheter, faglig ledere for lærlinger, rådgivere i videregående skoler og utdanningsetaten i Nordland.

Arrangementet er ikke åpent for private virksomheter.

Om arrangementet

Opplæringskontoret for statlige virksomheter, OK stat, er et godt etablert opplæringskontor. Vi støtter statlige virksomheter i å ta inn og følge opp lærlinger. I oktober 2019 åpnet OK stat kontor i Harstad, og vi jobber med virksomheter og lærlinger i hele Nord-Norge.

Nå inviterer vi statlige virksomheter, rådgivere i videregående skoler og utdanningsetaten i Nordland til seminar. Du får blant annet vite hvordan vi i OK stat støtter din virksomhet i arbeidet med å ha lærling, og hvordan du kan samarbeide og være i nettverk med andre statlige virksomheter. Du får møte andre som er i samme situasjon som deg, følger samme regelverk og har like utfordringer.

Regjeringen har bestemt at alle statlige virksomheter skal ta inn minst én lærling. Personaldirektør i staten, Gisle Norheim, kommer derfor for å fortelle mer om hvorfor lærlinger er så viktige for staten.

Pris

DFØ dekker reise tur/ retur, deltakelse på konferansen og overnatting på Radisson Blu i Bodø 21. til 22. oktober for to deltakere per virksomhet. Deltakende virksomheter må selv legge ut for reisen. Refusjonsskjema for reiseutgifter vil bli sendt ut når påmeldingsfristen er gått ut.

For å booke hotellrom, kontakt Radisson Blu i Bodø på telefon 755 19 000 og oppgi at oppholdet er i forbindelse med OK stat sitt arrangement. Gi beskjed om at rommet skal settes i ditt navn slik at rommet er bekreftet reservert til akkurat deg. Vi har forhåndsbooket 15 rom. 

Det er mulig for en virksomhet å melde på mer enn 2 deltakere. DFØ dekker i så fall seminardeltakelse og lunsj 22. oktober.

Kontakt

Er det noe du lurer på, kan du kontakte Petter Kulseng på mobil 906 60 827 eller på e-post: petter.kulseng@dfo.no

Program

22. oktober 2020, Radisson Blu Hotel, Bodø

Registreringen åpner fra 08.30.

Kl. 09.00: Velkommen v/ seksjonssjef Kari Barlaup Vahabzadeh, DFØ

Kl. 09.10: Åpningshilsen v/ Personaldirektør Gisle Norheim, Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD)

Kl. 09.50: Dette er OK stat, Petter Kulseng og Anne Jenssen 

Pause

Kl. 10.45: Hvordan bli en etablert lærebedrift? 
Nav Oslo v/ Morten Almeland

Kl. 11.15: Lunsj

Kl. 12.15: Inkluderingsdugnaden; bakgrunnen for dugnaden og DFØs tilbud til statlige arbeidsgivere v/ seniorrådgiver Ragnhild Aamodt Grønlie, DFØ.

Kl. 12.45: "Hva skal til for å lykkes som lærebedrift? Erfaringer med Opplæringsring" Ingvild Kyllingstad, Lånekassen.

Pause

Kl. 13.40: Yrkesfaglig fordypning (YFF): v/Marit Lind, Formidlingskoordinator. 
Møt en lærling: Arne-Kristian Kristiansen, Fylkesmennenes fellesforbund

Pause

Kl. 14.40: Hvordan bli lærebedrift? Ved Anne Jenssen

Kl. 14.50: Lærlingemarked. Aktuelle lærefag hos deg?

Kl. 15.20: Oppsummering v/ seksjonssjef Kari Barlaup Vahabzadeh, DFØ

Fant du det du lette etter?