Workshop om betydningen av ny miljøforskrift for møbelanskaffelser

Om arrangementet

Fra og med 1.januar 2024 vil en ny forskriftsendring skjerpe kravene for å ivareta klima- og miljøhensyn i offentlige anskaffelser. Endringene innebærer at klima- og miljøhensyn som hovedregel skal vektes med minimum tretti prosent, men åpner for at det kan stilles klima- og miljøkrav i kravspesifikasjonen dersom det er klart at dette gir en bedre klima- og miljøeffekt og dette begrunnes i anskaffelsesdokumentene. Disse kravene gjelder ikke dersom anskaffelsen etter sin art har et klimaavtrykk og en miljøbelastning som er uvesentlig, men dette må da begrunnes i anskaffelsesdokumentene.

DFØ har fått i oppdrag å utvikle veiledning som skal hjelpe offentlige oppdragsgivere å tolke hva forskriftsendringen betyr for dem. I den forbindelse ønsker vi å innhente synspunkter fra oppdragsgivere, leverandører og andre interessenter innenfor noen spesifikke produktområder. Dette arrangementet vil fokusere spesifikt på møbler som produktkategori, og vil kobles til DFØs eksisterende veiledning for bærekraftige anskaffelser av møbler.

Målgruppe

Innkjøpere, miljørådgivere, leverandører av møbler og tilhørende tjenester, samt andre interessenter  

Program

11.45-12.00 Oppmøte Økern portal og mingling med kaffe.

12.00-12.10 Velkomst v/Marit Holter Sørensen, avdelingsleder DFØ

12.10-12.30 Presentasjon av den nye forskriften v/Sarah Sinnathamby, seniorrådgiver DFØ

12.30-12.50 Forskriften sett i lys av DFØs veiledning for bærekraftige møbelanskaffelser v/Christian Tangene, seniorrådgiver DFØ

12.50-15.00 Workshop: Forskriftsendringens betydning for møbler som innkjøpskategori og diskusjon av relevante krav og kriterier

Praktisk informasjon

Kurset avholdes i DFØ sine lokaler på Økern Portal, men du kan også velge å delta digitalt. Det digitale gjennomføres via Teams. Påloggingslenke til webinaret og praktisk informasjon til fysiske oppmøte vil bli sendt ut i en egen e-post dagen før (etter kl. 12). Dersom du ikke mottar e-posten, sjekk søppelkassen eller «annet»-fanen i innboksen din. E-posten med praktisk informasjon kan ha havnet der. Dersom du ikke finner e-posten ta kontakt med oss på e-post: kurs [at] dfo.no (kurs[at]dfo[dot]no).

Hvordan finner du veien til oss? 

Du finner oss når du tar t-bane 5 fra sentrum i retning øst, merket med "Vestli" (sjekk ruter.no for rutetider). Du går av på Økern stasjon og går i 8 minutter opp til Økern Portal. Riktig inngang finner du når du går gjennom portalen og inn i paviljongen i midten, merket med Økern Portal i lysbokstaver over inngangen. Ta trappen hele veien opp til 3 etasje og gå ut oppe og ta til høyre, der vil du finne vår inngang - inngang C. 

Se hvor Økern Portal ligger på kartet. 

Offentlig kommunikasjon - Økern Portal (okernportal.no) 

Pris

Arrangementet er gratis.

Sted

DFØ Oslo - Økern Portal - Inngang C
Lørenfaret 1
0585 Oslo
Norge

Dato
12. okt. 2023 kl. 11.4515.00
Påmeldingsfrist
Kontaktperson fag
Christian Tangene
christian.tangene@dfo.no

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.