StartOff Demo: Nye sirkulære løsninger - Delingsøkonomi og sirkulær praksis i Oslo kommune

Om arrangementet

StartOff ønsker velkommen til StartOff Demo!  

For å nå sine mål for klima og miljø, har Oslo Kommune kjørt to StartOff-prosjekter på temaet sirkulær økonomi; Deling av kommunalt utstyr og Tenk sirkulært. På dette arrangement vil du høre mer hvordan løsningene til Leasi  og Grayn fungerer og hvordan de bidrar til overgangen til en mer sirkulær økonomi. 

Dette er et hybrid arrangement, der du kan delta fysisk på Kulturhuset i Oslo eller digitalt via streaming.

Målgruppe

Arrangementet er rettet mot offentlige innkjøpere, klimarådgivere, investorer og andre som er interessert i nye løsninger som fremmer grønn og utvikling i offentlig og privat sektor. 

Innhold  

Program 

  1. Om satsingen på nye sirkulære løsninger via StartOff og bakgrunnen for prosjektene i Oslo kommune 

  1. Deling av kommunalt utstyr: Presentasjon av løsning ved oppstartsselskapet Leasi 

  1. Tenk sirkulært: Presentasjon av løsning ved oppstartsselskapet Grayn 

  1. Panelsamtale med deltakere fra Oslo – Utviklings- og kompetanseetaten - DFØ - Avdeling for Bærekraftige anskaffelser – og ZERO 

Panelsamtalen vil bl.a. belyse disse punktene: 

  • På hvilke områder bør offentlig sektor gå foran i utvikling av nye sirkulære løsninger gjennom innovative anskaffelser? 
  • Hvilke barrierer må vi løse - særlig i offentlig sektor - for at overgangen til sirkulær økonomi skal bli mer konkret og gå enda fortere?  

Flere detaljer om programmet vil komme senere. 

Bakgrunn: 

StartOff er et virkemiddel som kobler oppdragsgivere med startups for å løse utfordringer i offentlig sektor. Gjennom en strukturert prosess, veileder StartOff oppdragsgivere og startups fra behov til utvikling av løsning og anskaffelse. 

I konkurransen «Deling av kommunalt utstyr» etterspurte Oslo Kommune en delingsløsning for bedre utnyttelse av utstyr de eier, slik at de kjøpe mindre. Leverandøren Leasi vant konkurransen og har i en 15-ukers periode utviklet en delingsplattform som svarer på behovene til Oslo kommune 

I StartOff-konkurransen «Tenk sirkulært» etterspurte Oslo Kommune en løsning for å gjøre det enklere for ansatte og virksomheter å ta i bruk sirkulære løsninger. Leverandøren Grayn vant konkurransen og har i en 15-ukers periode utviklet en plattform som hjelper ansatte i kommunen å ta sirkulære valg som innkjøpere og bestillere. 

Praktisk informasjon

Kurset avholdes på kulturhuset i laboratoriet, men du kan også velge å delta digitalt. Det digitale gjennomføres via Vimeo Live Event. Påloggingslenke til webinaret og praktisk informasjon til fysiske oppmøte vil bli sendt ut i en egen e-post dagen før (etter kl. 12). Dersom du ikke mottar e-posten, sjekk søppelkassen eller «annet»-fanen i innboksen din. E-posten med praktisk informasjon kan ha havnet der. Dersom du ikke finner e-posten ta kontakt med oss på e-post: kurs [at] dfo.no (kurs[at]dfo[dot]no).

Pris

Arrangementet er gratis.

Sted

Hybrid ved Kulturhuset, laboratoriet
Youngs gate 6
0181 Oslo
Norge

Dato
17. okt. 2023 kl. 14.0015.30
Påmeldingsfrist
Kontaktperson fag
Mathias Grude Eikseth
mathiasgrude.eikseth@dfo.no

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.