Jobbintervjuet som verktøy for å forutsi fremtidig jobbadferd og rekruttere mer mangfoldig

Målgruppe

Ledere med personalansvar og HR

Om arrangementet

Ledere ansetter sjelden uten å gjennomføre intervjuer med aktuelle kandidater. For at jobbintervjuet skal være en god utvalgsmetode, må du strukturere intervjuet og stille relevante spørsmål til kandidatene. På dette digitale seminaret får du tips og råd om hvilke grep du som leder må ta for å rekruttere mer inkluderende og mangfoldig. Du får også et eksempel på hvordan e-læringskurset i mangfoldrekruttering kan brukes for å jobbe strategisk med å rekruttere bredere. Seminaret avsluttes med å se mangfold i et samfunnsperspektiv.

Innhold

Manglende struktur og feil type spørsmål i jobbintervjuer vil gi deg et dårlig beslutningsgrunnlag når du skal ta beslutning om hvilken kandidat som egner seg best for stillingen du har lyst ut. I tillegg kan dine holdninger, fordommer og stereotype oppfatninger av noen grupper mennesker påvirke beslutningen. I verste fall kan dette føre til at du diskriminerer eller ekskluderer kandidater med den beste kompetansen.

Underveis vil du få tips og råd om hvordan strukturere intervjuene, stille relevante spørsmål og gjennomføre gode videojobbintervjuer. Du får også presentert verktøy du kan bruke i egen rekrutteringspraksis.

Vi skal også vise et eksempel på hvordan e-læringskurset i mangfoldrekruttering kan tas i bruk i virksomhetsinterne prosesser med blandede læringsløp. Til slutt vil Harald Eia sette mangfold i et samfunnsperspektiv, slik han har gjort med mange temaer i programmet Sånn er Norge. De to siste innleggene er innlegg som var på programmet på lanseringen av e-læringskurset i mangfoldrekruttering februar 2021. Pga. innføring av strenge smittevernstiltak i Oslo et par dager før lanseringen, var KMD nødt til å utsette deler av programmet. I samarbeid med KMD har vi invitert de to innlederne på nytt.

Program og videoopptak

 • Kl. 09.50 Logg deg på og hent deg en kopp kaffe/te
 • Kl. 10.00 Velkommen ved Hilde Singsaas, direktør for DFØ. Se opptak på YouTube
 • Det krevende jobbintervjuet – unngå fallgruvene ved Espen Skorstad, spesialist i arbeids- og organisasjonspsykolog. Se opptak på YouTube
 • Hvordan stille spørsmål som gir deg mer nøyaktig, relevant og pålitelig informasjon tilbake ved Asbjørn Rachlew, politioverbetjent ved HR-avdelingen i Oslo politidistrikt og medforfatter av boken Den profesjonelle samtalen. Se opptak på YouTube
 • Bruk verktøyene i e-læringskurset i mangfoldsrekruttering som hjelp til å strukturere jobbintervjuene ved Sanja K. Skaar, seniorrådgiver, DFØ. Se opptak på YouTube

Pause – 10 minutter

 • Statsbyggs erfaringer med videojobbintervjuer ved HR-sjef Jan Ombudstvedt, Statsbygg. Se opptak på YouTube
 • Slik kan du bruke e-læringskurset i mangfoldsrekruttering for å omsette læring til ny praksis ved seniorrådgiver Kariline Gustad Sanner og HR-sjef Karoline Holme, Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon. Se opptak på Youtube

Pause – 5 minutter

 • Inkludering og mangfold i det norske samfunn – et foredrag basert på TV-programmet Sånn er Norge ved Harald Eia
 • Kl. 12.30 Takk for nå!

Praktisk informasjon

Arrangementet ble gjennomføret digitalt som et Vimeo Live Event. 

Pris

Arrangementet er gratis.

Kontaktpersoner

 • Har du praktiske spørsmål om arrangementet, ta kontakt med DFØs kurssenter på e-post: kurs [at] dfo.no, telefon: 400 07 997 - sentralbordet.
 • Har du spørsmål om det faglige innholdet, ta kontakt med: Ragnhild Aamodt Grønlie, e-post: RagnhildAamodt.Gronlie [at] dfo.no, mob.nr. 997 13 860.
Sted

Digitalt
Norge

Dato
03. jun. 2021 kl. 10.0012.30
Påmeldingsfrist

Fant du det du lette etter?

Det beklager vi!

Hva lette du etter? Bruk gjerne stikkord