Veiledning til internkontroll

Her finner du forskjellig veiledning og verktøy til internkontroll.

Oppdatert

Veileder i internkontroll

Veileder i internkontroll skal gi en bedre forståelse av hva internkontroll er og hvordan statlige virksomheter kan arbeide systematisk med etablering, forbedring, og oppfølging av internkontroll.

Kort om internkontroll – for deg som er leder

Kort om internkontroll – for deg som er leder er en kortversjon av veilederen. Her gir vi en kort innføring i hva internkontroll er, hvorfor virksomheten skal ha internkontroll, hva internkontroll betyr for deg som leder, og hvordan du kan ivareta ditt ansvar for internkontroll.

Verktøy til internkontroll

Vi har utviklet maler, sjekklister, idébanker, veiledninger og verktøy som kan dere kan benytte i virksomhetenes praktiske arbeid med internkontroll. Statlige virksomheter må selv vurdere nytte og relevans av det enkelte verktøy og eventuelt gjøre de tilpasninger som de mener er nødvendig.

Standardpresentasjon internkontroll

Skal du holde en presentasjon om internkontroll i din virksomhet? Da kan du laste ned en standardpresentasjon som du kan tilpasse til ditt behov.

Sammenheng med andre metoder

Her finner du forklaringer av sammenhengen mellom DFØs generiske metode for arbeidet med internkontroll og fagspesifikke metoder om internkontroll og informasjonssikkerhet, anskaffelser, sikkerhet og helse-miljø og sikkerhetsarbeid (HMS), samt av hvordan internkontroll henger sammen med kvalitet.

Kontaktinfo

Har du spørsmål om innholdet på denne siden, send en e-post til postmottak@dfo.no.

Vi behandler spørsmål så raskt som mulig, og normalt innen 3 uker.
Du kan eventuelt ta direkte kontakt med:

Fant du det du lette etter?