Universitetet i Bergen fikk anskaffelsesprisen 2023

Universitetet i Bergen fikk i dag anskaffelsesprisen for 2023. De fikk prisen for å legge vekt på bærekraft og miljø i anskaffelsen av møbler til universitetets nye sentraladministrasjon. Prisen deles ut av Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ).

– Universitetet i Bergen har en godt forankret anskaffelsesstrategi. De har jobbet helhetlig og tatt hensyn til miljøet fra start til slutt. Vi håper at prisen kan inspirere andre offentlige virksomheter, sier direktør for DFØ, Hilde Singsaas.

Anskaffelsesprisen går i år til en virksomhet som har utmerket seg i arbeidet med å gjøre bærekraftige anskaffelser. Universitetet i Bergen har gjenbrukt over 40 prosent av møblene sine, noe som ga en reduksjon i CO2 på over 50 prosent og en besparelse på mer enn sju millioner kroner.

Hele 25 statlige og kommunale virksomheter var nominert til årets anskaffelsespris. Bodø kommune, Oslo kommune, Universitetet i Oslo, Statens Vegvesen og Sykehusinnkjøp gikk til finalen sammen med Universitetet i Bergen.

– Juryen hadde en krevende oppgave siden det var så mange sterke kandidater. Det vitner om at anskaffelses-Norge jobber godt med bærekraft, sier Hilde Singsaas.

Gruppebilde med tre personer som holder et diplom, en blomsterbukett og et trykk i ramme.
Fra kåringen av vinneren av anskaffelsesprisen 2023: (f.v.) Marit Holter-Sørensen, avdelingsdirektør i DFØ, innkjøpssjef Kjetil Skog ved Universitetet i Bergen og Odd Olaf Schei, seniorrådgiver i DFØ og leder av årets jury
Publisert: 31. oktober 2023

Kontakt

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.