Bedre stat-prisen for 2024 til Kartverket

Kartverket mottok 6. februar Bedre stat-prisen 2024. Kartverket får prisen for tiltaket Digital samhandling ved eiendomshandel. Prosjektet vil bidra til å gjøre eiendomshandel mer effektiv for innbyggere, banker, eiendomsmeglere og offentlig forvaltning.

Bildet viser Utdeling av Bedre stat-prisen 2024. Fra venstre: Direktør for DFØ, Hilde Singsaas, kartverkssjef Johnny Welle fra Kartverket og finansminister Trygve Slagsvold Vedum.
Utdeling av Bedre stat-prisen 2024. Fra venstre: Direktør for DFØ, Hilde Singsaas, kartverkssjef Johnny Welle fra Kartverket og finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) delte ut Bedre stat-prisen på Årskonferansen – en bedre stat. Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) er arrangør av konferansen. 

Vedum berømmer Kartverket for at tiltaket både effektiviserer ressursbruken og legger vekt på sluttbrukernes behov.

– Dette tiltaket fører til at samfunnet som helhet sparer mange milliarder kroner. I tillegg kan andre deler av forvaltningen lære av det. Da tenker jeg blant annet på hvordan Kartverket har fått til god samhandling mellom offentlige og private virksomheter. Å samhandle på tvers av sektorer vil bli stadig viktigere i forvaltningen, sier Vedum.

Juryen for Bedre stat-prisen har bestått av direktør for DFØ, Hilde Singsaas, professor i samfunnsøkonomi ved NTNU, Jørn Rattsø, leder av Digitaliseringsrådet, Joakim Lystad, områdedirektør i KS, Kristin Weidemann Wieland og direktør i Husbanken, Jan Hjelle. 

Årskonferansen – en bedre stat, er den viktigste møteplassen for de som er opptatt av god styring, organisering og ledelse i staten. Konferansen har lange tradisjoner, med rundt 900 deltakere hvert år.

Publisert: 6. februar 2024 Oppdatert: 19. mars 2024

Kontakt

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.