Digital inntektsmelding på nav.no

Viktig informasjon om ny digital inntektsmelding på nav.no.

Mandag 11. september informerte NAV om ny digital inntektsmelding til bruk for arbeidsgivere som ikke sender inntektsmelding via lønns- og personalsystemer. DFØs kunder skal i utgangspunktet ikke bruke løsningen på nav.no, men benytte SAP som før. 

DFØ har fått tilbakemelding fra kunder som tyder på at NAV sender ut varsel om manglende inntektsmelding fra nav.no med forslag til forhåndsutfylt inntektsmelding. Inntektsmeldinger innsendt fra nav.no blir ikke tilgjengelig i SAP eller arbeidsgivers innboks i Altinn. Dette kan skape en uoversiktlig situasjon og medføre risiko for at inntektsmeldinger blir sendt dobbelt til NAV. 

Kunder med grunntjeneste ("fullservicekunder") fra DFØ kan se bort fra disse varslene på nav.no. DFØ ivaretar innsending av inntektsmeldinger som før.  

DFØ anbefaler at basiskunder fortsetter å følge sine interne rutiner, og sender inntektsmeldinger fra SAP så langt det er mulig. 

Publisert: 20. september 2023

Kontakt

Kontakt kundesenter for lønn

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.