Se opptak fra Arendalsuka

DFØ deltok på Arendalsuka med to arrangement om tillitsreform i offentlig sektor og sirkulære løsninger i det offentlige. Nå kan du se opptak fra disse to arrangementene.

«Tillitsreform i offentlig sektor: Hvordan kan økt frihet for førstelinja gi innbyggerne bedre tjenester?»

Nå skal stat og kommuner få økt handlingsrom for innovasjon og lokal tilpasning. Samtidig må vi sikre at innbyggerne behandles likt og at rettssikkerheten ikke blir svekket. Hvordan kan politikere og ledere løse denne motsetningen?

I videoen kan du se innlegg av Marte Winsvold, forsker II ved Institutt for samfunnsforskning, Hans Christian Holte, arbeids- og velferdsdirektør og Gina Lund, statsforvalter i Agder. I tillegg er det panelsamtale med Hilde Singsaas, direktør i DFØ, innlederne og Frithjof Jacobsen, politisk redaktør i Dagens næringsliv.

«Sirkulære løsninger i det offentlige: Hvordan kan næringslivet bidra?»

Offentlig sektor bruker 600 milliarder kroner årlig på innkjøp, og regjeringen har gitt marsjordre om at innkjøpene skal bli grønnere. Hvordan skal stat, fylkeskommune og kommune klare å ta i bruk miljøteknologi og kjøpe gjenbruksløsninger istedenfor å kjøpe nytt? Og hvordan kan oppstartsbedrifter bidra?

På dette arrangementet kan du høre om ordningen StartOff og se eksempler hvordan næringslivet og offentlig sektor kan finne gode løsninger i praksis. I tillegg forteller næringsminister Jan Christian Vestre fortelle om forventingene til sirkulære løsninger i det offentlige, mens DFØ viser hvordan de gjennom ordningen StartOff tilrettelegger for samarbeid mellom offentlige sektor og oppstartsbedrifter for å bidra til et grønt skifte.

Publisert: 25. august 2022

Fant du det du lette etter?

Det beklager vi!

Hva lette du etter? Bruk gjerne stikkord