Referat fra møte i nettverk virksomhetsstyring 10. oktober 2019

Nettverk for virksomhetsstyring hadde møte 10. oktober med tema effektiv styring gjennom digitalisering.

Effektivisering og digitalisering er to ord som brukes flittig, men som ikke alltid er like lette å fylle med konkret innhold. I tillegg kan det å sette i gang slike prosjekter føles som å utøve risikosport. På dette nettverksmøtet fikk vi innblikk i erfaringene til fire statlige virksomheter som har våget seg ut på digitaliseringsprosjekter – og lykkes! 

Kartverket, Miljødirektoratet, Skatteetaten og Unit (Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning) var alle nominert til Bedre stat-prisen 2019, og har klart å gjøre tjenestene sine mer brukervennlige, av bedre kvalitet og med redusert risiko for feil gjennom konkrete digitale tiltak.

Kartverket

Arvid Lillethun, fagdirektør i Infrastrukturavdelingen i Landdivisjonen, presenterte Kartverkets arbeid med ny nasjonal geoportal, geonorge.no. Gjennom denne portalen tilgjengeliggjøres og standardiseres kartdata til bruk innen en stor bredde av felt, som å se på og laste ned norske offentlige kartdata, se på arealplaner eller lete etter sykkelparkering, for å nevne noe.

Last ned presentasjonen (PDF).

Se video av presentasjonen.

Miljødirektoratet

Ingunn Margrete Limstrand, seksjonsleder i seksjon for miljødata og geoinformasjon, presenterte Miljødirektoratets arbeid med NiNapp, et kartleggingsverktøy for fagfolk. Det er utviklet et nytt fagsystem for kartlegging, overvåking og bevaring av natur i Norge. Som et del av arbeidet med naturmangfold er dette kartleggingsverktøyet utviklet til bruk for fagfolk som kan bruke det i felt.

Last ned presentasjonen (PDF).

Se video av presentasjonen.

Skatteetaten

Håkon Ringdal, seniorrådgiver og leder av robotsatsingen i Skatteetaten, presenterte Skatteetatens arbeid med kontinuerlig forbedring og bruk av roboter i kjerneprosesser. Roboter kan løse saker som er regelstyrte og rutinepregete på en effektiv og ensartet måte. Samtidig frigjøres ressurser til oppgaver som ikke er egnet for robotisering.

Last ned presentasjonen (PDF).

Se video av presentasjonen.

UNIT - Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning

Marte Holhjem, seksjonssjef i seksjon for studieadministrative tjenester, presenterte arbeidet med Vitnemålsportalen. Gjennom Vitnemålsportalen kan du hente ut dine resultater fra høyere utdanning og dele dem med for eksempel studiesteder og arbeidsgivere. Det er en gratis tjeneste, og du og mottaker kan stole på at resultatene er korrekt angitt.

Last ned presentasjonen (PPT).

Se video av presentasjonen.

Panelsamtale

Jens Nørve, prosjektleder for Digitaliseringskonferansen fra Difi, ledet en avsluttende panelsamtale mellom de fire innlederne, der de blant annet kom inn på de viktigste lærepunktene fra hvert prosjekt.

Se video av panelsamtalen. 

Publisert: 22. oktober 2019 Oppdatert: 23. oktober 2019

Fant du det du lette etter?

Det beklager vi!

Hva lette du etter? Bruk gjerne stikkord