DFØ på Arendalsuka 2023

DFØ deltok med fire arrangementer på Arendalsuka. Tillit, grønne anskaffelser, offentlige mobilitetsbehov og strengere miljøkrav er sentrale stikkord for disse. På denne siden gir vi deg en oversikt.

" "
Foto: DFØ
Deltakerne i DFØs diskusjon om tillit under Arendalsuka er Thor Gjermund Eriksen, administrerende direktør i Norsk Tipping, Ingunn Midttun Godal, direktør i Mattilsynet, Ingrid Hjort, postdoktorstipendiat på BI, og DFØs egen direktør, Hilde Singsas.

Polarisering og lavere tillit?

Tid: Kl. 15.30-16.30, 15. aug. 2023

Sted: Arendal Gamle Rådhus, Festiviteten

Offentlig sektor har den siste tiden vært under press for å løse kriser knytte til pandemi og krig. Samtidig skal stat og kommune løse krevende langsiktige utfordringer knyttet til miljø, energi, økonomi og velferd.

Vil folk fortsatt stole på myndighetene, eller står vi i fare mer polarisering og lavere tillit?

Plakat for DFØ-arrangement under Arendalsuka om grønne og innovative anskaffelser
Maren Lundhaug fra Lofotrådet, Frida Hambro Angell fra Statens vegvesen, John-Christian Lervik fra Bodø kommune, Sissel Kristin Hoel StartOff, Helene Hoggen fra DFØ, Marit Holter-Sørensen fra DFØ og DFØs direktør Hilde Singsaas deltok på dette arrangementet.

Nord-Norge viser vei for grønne og innovative anskaffelser

Tid: Kl. 10.30-11.30, 16. aug. 2023
Sted: Bankgården, Bakhagen, inngang via Østregate (2 etg).

Er Nord-Norge den nye grønne, innovative innkjøpsmuskelen? 

Hvordan har vi jobbet med anskaffelser strategisk og hva har vi oppnådd? Her får du flere gode eksempler. Vi starter i Øst-Finnmark og tar turen innom Alta, Tromsø, Lofoten før vi ender opp i Bodø.

" "
Foto: DFØ
Sara Figenschou fra Viken FK, Emilie Våge fra Reitan Retail, John-Christian Lervik fra Bodø kommune og Lars Ove Kvalheim fra Bergen kommune snakker med Odd Olaf Schei fra DFØ på dette arrangementet.

Hvordan løser det offentlige sine mobilitetsbehov og hva skjedde i 2022?

Tid: Kl. 12.30-13.30, 15. aug. 2023
Sted: Samferdselsteltet, Arendal.

Bilparken til det offentlige vokser og per 31.12.22 eide eller leaset det offentlige cirka 42.500 kjøretøy, så hva med nullvekstsmål, klimamål og elektrifisering? 

Vi får eksempler fra kommuner som er kommet i gang med å teste ut alternative løsninger, innspill fra leverandører og andre aktører hvordan de samarbeider med det offentlige for å finne fram til bærekraftige, fremtidsrettede løsninger. 

" "
Foto: DFØ
Marit Holter-Sørensen fra DFØ, Ingrid Michalsen i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, Tommy Hestem fra Asker kommune, Ann-Kristin Ytreberg fra Stiftelsen Miljøfyrtårn, Anders Thie i Simonsen Vogt Wiig og Marianne Breiland i Anskaffelsesutvalget deltar på arrangementet om miljøkrav i offentlige innkjøp.

Miljøkrav i offentlige innkjøp – fremtidig konkurransekraft eller kroken på døra for småbedriftene?

Tid: Kl 12:00-13:00, 17. aug. 2023
Sted: Impact Hub Agder/Bærekraftshuset, Torvgaten 7 (oppe)

Fra 1. januar 2024 kommer det enda strengere krav til miljø i offentlige anskaffelser. Hvordan bør innkjøpere i stat og kommune innrette seg? Og hva betyr det for norske bedrifter som konkurrerer om offentlige oppdrag? Dette diskuterer vi i Arendal, der DFØ er medarrangør sammen med Stiftelsen Miljøfyrtårn, Simonsen Vogt Wiig, Asker kommune og Næringsforeningen i Kristiansandregionen.

Debatten strømmes på arrangementets Facebook-side:

DFØ deltar også på disse arrangementene

Er sertifisering eneste vei til bærekraftig handel?

Tid: 09:00-10:00, 15. august.

Sted: Torvet

Arrangør: Etisk Handel

Deltaker fra DFØ: Helene Hoggen

Ikke plag oss med kunnskap! – Når staten vet best selv

Tid: 10:00-10:45, 16. august.

Sted: Sløydsalen

Arrangør: Virke

Deltaker fra DFØ: Dag Strømsnes, direktør for Divisjon for anskaffelser

Oslomodellen – veien til et ansvarlig arbeidsliv

Tid: 16:30-17:30, 16. august.

Sted: Bankgården, 1. etasje

Arrangør: Oslo kommune

Deltaker fra DFØ: Dag Strømsnes, direktør for Divisjon for anskaffelser

Publisert: 7. august 2023 Oppdatert: 30. august 2023

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.