Referat fra møte i nettverk for tilskudd 23. november 2023

Om nettverksmøtet

Nettverk for tilskudd avholdt årets tredje møte torsdag 23. november. Temaet var kunstig intelligens i statlig tilskuddsforvaltning. Vi så nærmere på hvordan KI påvirker tilskuddsforvaltningen, og hva du som tilskuddsforvalter må ta stilling til. Eller må du det?

Digdir belyste hvordan kunstig intelligens kan løse sentrale spørsmål i utredningsfasen av tilskudd som virkemiddel, og hvilke valg du må forholde deg til. Norges forskningsråd snakket om sitt prosjekt som tester ut bruk av kunstig intelligens i saksbehandling av skjønnsmessig tilskudd. Til slutt snakket leverandør Machina om hvilke muligheter som eksisterer i deres systemer allerede i dag.

Se presentasjoner fra møtet:

Kunstig intelligens i tilskuddsforvaltningen - muligheter og utfordringer
pdf 4.92 MB
Digdir: Hvordan kan du erstatte deg selv med KI?
pdf 970.86 KB

Program

 

  • Gorm Braarvig fra Digdir skal snakke om kunstig intelligens og mulighetene som eksisterer, med utgangspunkt i utredningsinstruksen.
  • Tor Erik Gregersen fra saksbehandlingsleverandøren Machina stiller spørsmålet: «Når kunstig intelligens kan skrive og behandle søknader, gjennomføre prosjekter og rapportere på dem, hva står igjen for tilskuddsforvaltere? Vi går gjennom muligheter for hvordan KI kan gjøre forvaltningen bedre og samtidig beholde menneskelige beslutninger. "
  • Jon Holm og Line Tangerås fra Norges forskningsråd forteller om deres erfaringer med bruk av algoritmiske metoder og KI i analyse og vurdering av forskning. De deler også sine erfaringer med utvikling og bruk av algoritmiske metoder og KI i behandling av søknader om prosjektstøtte.

 

 

Sted

DFØ Oslo - Økern Portal - Inngang C
Lørenfaret 1
0585 Oslo
Norge

Dato
23. nov. 2023 kl. 12.0015.00
Påmeldingsfrist
Kontaktperson fag
Kristin Lauvstad Tufte
kristinpernillelauvstad.tufte@dfo.no

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.