Verktøy til risikostyring

På denne siden finner du relevante verktøy som dere kan bruke i arbeidet med risikostyring.

Velg metode ut fra hva du skal risikovurdere

Det vil variere hvilke metoder og teknikker som er hensiktsmessige å benytte  i risikostyringen. Benytt den metoden som egner seg best til de områdene og målene som du skal risikovurdere.

En metode som egner seg for å gjennomføre risikovurdering av mål på produkt/tjenestenivå finner du i metodedokumentet Risikostyring i staten.

En metode som egner seg til å risikovurdere mål for prosesser er prosesskartlegging.

Rotårsaksanalyse

Til hjelp i arbeidet med å identifisere de "rette" tiltakene som håndterer de bakenforliggende årsakene til at risikoen oppstår, og ikke kun symptomene, kan en benytte rotårsaksanalyse teknikker.

Gjennomføring av en risikoworkshop

Det er avgjørende for et godt resultat at selve risikovurderingen blir fasilitert på en god måte. I dette foilsettet gir vi innspill til hva en fasilitator bør tenke på i forkant av risikoworkshopen, i selve risikoworkshopen og etter.

Verktøy til internkontroll

Risikostyring og internkontroll henger tett sammen. I verktøyene knyttet til veilederen i internkontroll finner du flere relevante verktøy.

Tips oss om andre verktøy i risikostyringen

Vi ønsker å videreutvikle verktøykassen sammen med dere. Har dere tips om verktøy hører vi gjerne fra deg. Da kan flere virksomheter i staten få hjelp i sin risikostyring.

Oppdatert: 22. januar 2023

Kontakt

Har du spørsmål om styring i staten, send en e-post til styring [at] dfo.no (styring[at]dfo[dot]no). Eller bestill et møte med oss i DFØ.

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.