Personvern

Denne personvernerklæringa beskriv korleis vi behandlar personopplysningar. Personopplysningar er kvar enkelt opplysning som kan identifisere deg som person.

Generelt om behandling av personopplysningar

Kvifor behandlar vi personopplysningar?

DFØ behandlar personopplysningar i tilknyting med oppgåver vi er pålagt å utføre. Her har DFØ rolla som behandlingsansvarleg.

DFØ leverer også lønn- og regnskapstenester, og denne behandlinga er skildra i databehandlaravtalen mellom DFØ og kundane våre. Her har DFØ rolla som databehandlar.

Korleis tek vi vare på opplysningane?

DFØ må følge personopplysningslova, forvaltningslova, arkivlova og offentlegheitslova, slik at alle personopplysningar blir behandla på ein lovleg måte.

DFØ samlar kun inn dei personopplysningane som vi har behov for og vi forsøker å samle inn minst mogleg. Vi beskyttar personopplysningane ved for eksempel å tilgangsstyre kven som har tilgang til opplysningane.

Kva er det rettslege grunnlaget for behandlinga?

Avtale

Personvernforordningen 6 (1) b): behandlingen er nødvendig for å oppfylle en avtale som+ den registrerte er part i, eller for å gjennomføre tiltak på den registrertes anmodning før en avtaleinngåelse.

Rettkomen interesse

Grunnlaget for innsamling og handtering av personopplysningar er heimla i artikkel 6 nr. 1 bokstav f), de berettigede interessene som forfølges av den behandlingsansvarlige eller en tredjepart.

Samtykke

Personvernforordningen 9 (2) a): den registrerte har gitt uttrykkelig samtykke til behandling av slike personopplysninger.

Kva er dine rettar?

Få innsyn i eigne opplysningar

Du kan be om ein kopi av alle opplysninger vi behandlar om deg. Les mer om retten til innsyn.

Korrigere personopplysningar

Du kan be oss rette eller supplere opplysningar som er feilaktige eller misvisande. Les meir om retten til å rette eller supplere opplysningar.

Slette personopplysningar

Så langt regelverket til kvar enkelt tid tilet det, kan du be oss slette opplysningar om deg selv. Les meir om retten til sletting.

Avgrense behandling av personopplysningar

I nokre situasjonar kan du også be oss avgrense behandlinga av opplysningar om deg. Les meir om retten til avgrensning.

Protestere mot behandling av personopplysningar

Dersom vi behandlar opplysningar om deg med grunnlag i våre oppgåver eller på bakgrunn av en interesseavveging, har du rett til å protestere på vår behandling av opplysningar om deg. Les meir om retten til å protestere.

Overføre opplysningar om deg

Dersom vi behandler opplysningar om deg med grunnlag i samtykke eller ein kontrakt, kan du be oss om å overføre opplysningar om deg til deg eller til ein annan behandlingsansvarlig. Les meir om retten til dataportabilitet.

Klage på vår behandling av personopplysningar

Vi håpar du vil seie ifrå dersom du meiner vi ikkje overheld reglane i personopplysningslova. Sei då gjerne først i frå gjennom den kontakta eller kanalen du allereie har etablert med oss. Du kan også kontakte personvernombudet vårt for å søke råd og rettleiing. Personvernombudet har tausheitsplikt dersom du ønsker å seie frå om noko i fortrulegheit. Du kan også klage over vår behandling av personopplysningar. Dette gjer du til Datatilsynet. Sjå meir informasjon om framgangsmåten på Datatilsynets nettstad.

Slik behandlar vi personopplysningar i ulike tenester

Informasjon om besøkande på nettstadane

Nettstatistikk

Som ein viktig del av arbeidet med å lage brukarvenlege nettstader, ser vi på brukarmønsteret til dei som besøker nettstadene. For å analysere informasjonen brukar vi analyseverktøyet Matomo for dfo.no, arbeidsgiver.dfo.no, okstat.dfo.no, anskaffelser.no, statsregnskapet.dfo.no, evalueringsportalen.no, kudos.dfo.no og startoff.anskaffelser.no, og Google Analytics for virksomhetsplattformen.difi.no og laeringsplattformen.difi.no. 

Informasjonen som blir samla inn, blir lagra lokalt på våre eigne serverar. Berre rapportar med avidentifiserte data kan bli delt med våre samarbeidspartnarar.

Eksempel på kva statistikken gir oss svar på er

  • kor mange som besøker ulike sider
  • korleis brukarane navigerer på og mellom dei ulike sidene
  • kor lenge besøk varer
  • kva for nettstader brukarane kjem frå
  • kva for nettlesarar som blir brukt
Informasjonskapslar

Informasjonskapslar (cookies) er små tekstfiler som blir plassert på datamaskina di når du lastar ned ei nettside.

Desse informasjonskapslane blir brukt på dfo.no, arbeidsgiver.dfo.no, blogg.dfo.no, okstat.dfo.no, anskaffelser.no, kudos.dfo.no, startoff.anskaffelser.no og statsregnskapet.no:

  • Analyseverktøyet Matomo plasserer to informasjonskapslar på maskina di (desse byrjar med _pk_id og _pk_ses). Dette gjer vi for å kunne samle inn nettstatistikk.

Desse informasjonskapslane blir brukt på virksomhetsplattformen.difi.no og laeringsplattformen.difi.no:

  • Analyseverktøyet Google Analytics plasserer tre informasjonskapslar på maskina di (desse byrjar med _ga, _gat og _gid). Dette gjer vi for å kunne samle inn nettstatistikk. I tillegg blir det brukt informasjonskapselen _has-js for å sjekke om nettlesar til brukaren har javascript aktivert.

I tillegg blir desse informasjonskapslane brukt på statsregnskapet.no:

  • Grafverktøyet Qlik plasserer ein informasjonskapsel på maskina di (den heter X-Qlik-Session-Public), for å hugse handlingane og vala du gjer i grafane på sida. Ingen informasjon blir lagra, og informasjonskapselen blir sletta når du lèt att sida.
Datavisualiseringar

Vi brukar Tableau Public for å vise fram statistikk på nettstadane våre. Desse informasjonskapslane blir plassert av Tableau:

InformasjonskapselDomeneBeskrivelseDatabehandler
JSESSIONID.nr-data.netSesjons-ID.Tableau
_ga.tableau.comStatistikk for Tableau.Google Analytics
_gid.tableau.comStatistikk for Tableau.Google Analytics
_gat.tableau.comStatistikk for Tableau.Google Analytics
tableau_localepublic.tableau.comBrukes for å sette de riktige lokalinstillingene, som for eksempel desimal- og tusenskilletegn ( , . ) i tall.Tableau
tableau_public_negociated_localepublic.tableau.comTableau
Nettenester med felles brukarhandtering

Nokre netttenester krev at ein loggar inn i DFØ si felles brukarhandtering. Denne brukarhandteringa styrer tilgangen din til desse tenestene:

  • Læringsplattformen – Mi side
  • Statens arbeidsgiverportal – Mi side

Brukarhandteringa har ei eiga profilside. Her kan du gjere følgande:

  • Legge inn og endre namn, e-post, telefonnummer og organisasjon.
  • Sjå når brukarhandteringa vart nytta og kva for tenester du har logga deg inn på.
  • Laste ned opplysningar registrert om deg i DFØ si felles brukarhandtering.
  • Slette brukarprofilen din.

For å komme inn til profilsida går du til bruker.dfo.no.

Opplysningane i DFØ si felles brukarhandtering blir ikkje delt med andre.

Nettenesta Markedsplassen for skytjenester

Markedsplassen er DFØ sitt verktøy for gjennomføring av offentlige anskaffingar av skytenester. DFØ er ansvarleg for behandlinga av følgande personopplysningar på Markedsplassen: 

  • Skal du registrere deg som leverandør eller kunde, lagrar vi namn, e-postadresse, mobilnummer, arbeidsgiver sitt føretaksnummer og føretaksnavn. 

Opplysningane er nødvendige for at vi skal kunne gi deg riktig tilgang til markedsplassen sine funksjonar som leverandør eller som kunde. Personopplysningane blir lagra i vår on prem-løysing i Noreg.

Dersom du har registrert deg ved en feil, og ønsker å trekke registreringa di eller vil gjere endringar, kan du gi oss beskjed til postmottak@dfo.no.

E-postabonnement og undersøkingar på e-post

Nyheitsbrev og andre e-postabonnement

Det er mogleg å abonnere på ulike typar informasjon frå oss. For å kunne sende deg den informasjonen du ønsker, lagrer vi e-postadressa di.

Vi lagrar også informasjon om bruken av abonnementet ditt for å sjå kva for e-postar som kjem fram, kor mange som les dei, og kva for lenker som blir klikka på i e-postane. Desse opplysningane er nødvendige for at vi kontinuerleg kan jobbe med å betre innhaldet i e-postane vi sender ut.

Vi deler ikkje opplysningane med andre.

Faglege nettverk

Når du melder deg inn i eit fagleg nettverk, melder du deg i realiteten på eit e-postabonnement (sjå over), men for nettverka ber vi deg også oppgi fornamn, etternamn, arbeidsstad og om du er i ei leiarstilling i registreringsskjemaet. Desse opplysningane blir lagra.

Kunde- og brukarundersøkinga

Kunde- og brukerundersøkinga er ei årleg undersøking som DFØ sender ut til kundar og brukarar av DFØ for å undersøke om vi treff på deira behov og om vi må gjere endringar for å levere betre tenester. Undersøkinga blir sendt til dei som bruker DFØ sine tenester med bakgrunn i tilsettingsforholdet sitt. Kontaktlistene på e-post blir samla inn frå kundar og brukarar som har hatt kontakt med oss siste året, for eksempel via kundestøtte eller kompetansetiltak. Undersøkinga er frivillig å svare på.

Behandlinga blir utført av tredjepartsleverandør, og det følger med ein databehandleravtale for kvar undersøking. Kontaktlistene blir overført med sikker dataoverføring og tredjepartsleverandør kan kun bruke listene til utsending av denne undersøkinga. Listene blir sletta etter at svarfristen er utløpt og behandlinga er avslutta.

Kurs og arrangement

Påmelding til kurs og arrangement

Formålet med registreringa er å gi oss nødvendig informasjon for korrekt registrering og administrasjon av deltakarar på arrangementa våre (kurs, seminar, webinar m.m.), samt forbetre tilbod og kvalitet på arrangementa og leggje til rette for deltakarar med spesielt behov (til dømes matallergi).

Dette blir registrert på deg:

  • for- og etternamn
  • mobilnummer
  • e-postadresse

Ved behov kan dette også bli registrert om deg:

  • verksemd
  • rolle/stilling
  • eventuell informasjon om matallergi og nedsetting av funksjonsevna
  • oppmøte/deltaking
  • evalueringa di av arrangementet

Personopplysningane vil ikkje bli overført til andre verksemder. Namn og verksemd kan bli gjort tilgjengeleg på deltakarlister som blir delt ut til deltakarar og instruktørar. Personopplysningar blir lagra fram til at fakturering, nødvendig statistikk og rapporteringar er gjennomført.

Deltager AS er leverandør for påmeldingsløysinga. Vi bruker e-postadressene til å distribuere evalueringar i etterkant av kurs og seminar via vår leverandør, Questback.

Video og lyd

Videoavspeling

DFØ bruker hovedsakeleg YouTube til videoavspeling, men det førekjem også at vi bruker Vimeo dersom våre samarbeidspartnarar står for filminga. Både YouTube og Vimeo samlar inn data når du spelar av ein video. Dataene blir brukt til å finne ut kor mange som ser videoane. Dette gjer vi for å vurdere kor relevante videoane er for brukarane våre.

Opptak av DFØ sine nettseminar blir publisert på videokanalen vår, og blir lenka til på våre nettsider eller bli brukt til opplæringsformål. Deltakarar som stiller spørsmål i chatten eller held innlegg med video eller lyd, blir også synleg på opptaka.

Direktesending

På mange av arrangementa våre har vi direktesending/streaming. Når du bruker avspelaren, samlar den inn trafikkdata som blant annet viser kor mange som ser på direktesendinga og kor lenge. DFØ brukar leverandørane Video for Web AS, Company Cast AS og Avia Produksjon AS, og desse er databehandlarar. Leverandørene genererer ikkje eigne, separate data om brukarane våre.

Lydavspeling

DFØ bruker lyddelingstjenesten Soundcloud i vår podkastkanal. Soundcloud samlar inn aggregerte data når du speler av ei lydfil. Dataene blir brukt til å finne ut kor mange som speler av klippa, kor mange som liker klippa og kor mange som lastar ned eit lydklipp. Dette gjer vi for å kontinuerleg jobbe vidare med å betre innhaldet til dei som lyttar på podkasten vår.

Lønnstjenester

Kontakt personvernombodet

I DFØ har vi eit eige personvernombod. Vedkommande gir råd om korleis den behandlingsansvarlige i verksemda best mogleg kan ivareta personverninteressene. Har du spørsmål om behandlinga av personopplysningane dine eller korleis DFØ beskyttar opplysningane? Ta kontakt med personvernombodet på e-post Personvernombud@dfo.no.

Oppdatert: 4. august 2022

Fant du det du lette etter?

Det beklager vi!

Hva lette du etter? Bruk gjerne stikkord