Gå til navigasjon Gå til innhold

Åpne relatert ...

Lukke relatert ...

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan DFØ samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsteder. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd).

DFØ, ved direktøren, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev, melde seg på kurs osv.

Nettstatistikk

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Piwik.

Informasjonen som samles inn av Piwik lagres lokalt på DFØs egne servere. Kun aggregerte rapporter (med avidentifisert data) deles med andre aktører.

Piwik bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett.

Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er:

  • hvor mange som besøker ulike sider,
  • hvor lenge besøket varer,
  • hvilke nettsteder brukerne kommer fra og
  • hvilke nettlesere som benyttes.

Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson, siden opplysningene lagres i avidentifisert form.

E-postabonnementer

Det er mulig å abonnere på ulike typer informasjon fra DFØ. Felles for disse abonnementene er at du som abonnent må oppgi din e-postadresse, slik at vi kan sende deg den informasjonen du ønsker. Hvor informasjonen lagres avhenger av hvilke abonnementer du bruker:

  • Nyhetsbrev: Her benytter vi en ekstern tjeneste som heter MailEasy. Informasjon om abonnementer lagres på deres servere i Sverige. MailEasy drives av et selskap som heter Paloma. Deres personvernerklæring finner du her.
  • Driftsmeldinger og kundenotater: Denne tjenesten driftes av DFØ, og informasjon blir lagret på våre egne servere.

Arrangementer

For kurspåmelding benytter DFØ en kursportal fra Enovate. Informasjonen som du oppgir i påmeldingsskjemaene blir lagret hos dem. Les mer om deres bruk av informasjonskapsler her.

Slik håndterer du informasjonskapsler i din nettleser

Denne personvernerklæringen er sist oppdatert 26. januar 2016.