Konferanse: Digitale anskaffelser - mer enn EHF!

Onsdag 5. mai 2021 kl. 10–15

Sted: Digital konferanse,

Påmeldingsfristen er utløpt.

Vi er stolte og glade over å kunne invitere dere til konferanseVi har satt sammen ett flott program for dere  her er det mye faglig å hente både til inspirasjon og glede!  

Som programleder og til å holde konferansen på stø digital kurs, har vi fått med oss Erik Aasheim. 

Erik Aasheim har 35 års bakgrunn som journalist, han har vært Paris-korrespondent, er forfatter, møteleder og har vært grønn ministerrådgiver. Han har vært tilknyttet NRK i 15 år, blant annet som programleder for Dagsnytt 18 og Ukeslutt. 

Under hans kyndige ledelse er det bare å glede seg til en konferanse med mange innholdsrike presentasjoner fra engasjerte prosjektledere og fagpersoner ANS, og ikke minst samtaler mellom programleder og spennende gjester i studioHer er det tett i tett med godbiter og vi får det siste nye på mange fagfelt. 

Komiker Jon Niklas Rønning stiller som følgesvenn og faglig avbrekk. – Han er ny «fan» av digitalisering og anskaffelser. Han blir med oss gjennom dagen og vil oppsummere konferansen på sin helt egne måte på slutten av dagen. 

Målgruppe

Innkjøpsleder, innkjøpere, leverandører, system leverandører og alle som er interessert i digitale anskaffelser.

Program/innhold 

Tidspunkt  

Tema 

Innledere 

 10:00 

Velkommen til konferanse!  

Programleder Erik Aasheim 

 10:05 

Velkommen til oss i ANS 

Divisjonsdirektør i ANS, Dag Strømsnes 

10:10 

Ny Doffin  som Doffin, bare bedre! 

Informasjonen som skapes i kunngjøringsskjemaene, danner mye av grunnlaget for videre sømløs informasjonsflyt i anskaffelsesprosessen. De nye kunngjøringsskjemaene, som nå skal tilpasses for bruk i Norge, vil gjøre det enklere og forbedre mulighetene for gjenbruk av informasjonen. Parallelt med dette bygger DFØ ny Doffin for å ta i bruk de nye skjemaene. Hvilke muligheter gir dette for offentlige anskaffelser i Norge?  

Thor Steinar Møller og Anna Frantzen, DFØ 
10:30 3 gode nyheter om eBevis og egenerklæringen! 

eBevis og egenerklæringsskjemaet (ESPD) har vært tema på mange webinarer og konferanser om anskaffelser. eBevis har vært et kjærkommet tilskudd, mens ESPD har et litt (fortjent) dårlig rykte. På konferansen deler vi tre gode nyheter som vi mener gjør det enklere og raskere å kontrollere leverandører! 

Hilde Kjølset og Cathrine Lund, DFØ 10:45 

Underholdning og pause  

 

11:00 Heldigital DPS – hvordan gjør vi egentlig det? 

Stadig flere oppdragsgivere tar i bruk dynamiske innkjøpsordninger (DPS), men graden av digitalisering i gjennomføringen varierer. I en pilot våren 2021 prøver DFØ ut ny tjeneste  en Kravbank  som gjør det enkelt for oppdragsgivere å beskrive sine behov og hvordan de vil evaluere innkomne svar, og som gjør det enkelt for leverandørene å lage sine svar. Tjenesten kan brukes sammen med tradisjonelle KGV-løsninger. I dette innlegget sier vi mer om hvordan dette gjøres og hvilke planer vi har for Kravbank-tjenesten framover.  

Innledning av Wenche L. Sæther, Erlend Bergheim og Junaid Aftab fra DFØ, etterfulgt av samtale i studio ledet av programleder Erik Aasheim. Med seg i samtalen har han André Hoddevik og Kjetil Østgård, DFØ. 
Spørsmål fra publikum – still ditt spørsmål gjennom chat!  

11:40

 

Markedsplass for skytjenester – hva er det, og hva gir den hjelp til? 

Markedsplassen er en ny veilednings- og samhandlingsplattform for kjøp i en krevende produktkategori. Det anskaffes flere og flere skytjenester i norsk offentlig sektor og Markedsplassen skal bli det stedet hvor marked og oppdragsgivere møtes når offentlig sektor skal investere i skyteknologi. Men hvordan kan en markedsplass for skytjenester bidra til at dette blir enklere og raskere, samtidig som den bidrar til at tjenestene som anskaffes er sikre?  

Stian Horne og Rohan Nair, DFØ 

12:00 

Lunsj  

 

12:30


 

Ti år med Peppol i Norge – hvor står vi og hvor går vi? 

Bruk av Peppol-nettverket er økende i Norge og internasjonalt. En større oppdatering av avtaleverk og styringsmodell for bruk og videreutvikling er snart klar. Hva skjer videre og hva betyr dette for det norske markedet?  

Wenche Ludviksen Sæther, DFØ 12:50 


Obligatorisk bruk av bestillingsløsninger – det neste steget? 

Bruk av bestillingsløsninger er i mange tilfeller en forutsetning for god kontraktsoppfølging. Bruk av EHF-faktura er obligatorisk, og dette har gitt gode gevinster så langt undersøkelser viser at faktura kombinert med ordre og tilrettelegging for automatch gir enda større gevinster. Hva er disse gevinstene, og hvordan kan de hentes ut? Bør bruk av bestillingsløsninger bli obligatorisk og hva vil i så fall dette kreve? 

Innledning av Jan André Mærøe, fra DFØ og Ann-Karin Strømme fra Smøla kommuneetterfulgt av samtale i studio ledet av programleder Erik Aasheim. Med seg i samtalen har han Anette Bech fra SkatteetatenEspen Lode Tønnesen fra Viken fylkeskommune og Gunnar Wessel Thomassen fra DFØ


Spørsmål fra publikum – still ditt spørsmål gjennom chat!  

13:30 

Underholdning og pause  

 

13:45
 

Styringsdata fra fisketur 

Heldigitale prosesser genererer data i store mengder. Hvilken nytte har en virksomhet av anskaffelsesdata? Og hvorfor må de på fisketur i en datasjø for å få fangsten?  

Vi ser på nytten av styringsdata fra anskaffelser for dere som virksomheter, samtidig som vi viser hvordan data kan gi nytte for å realisere gevinster i offentlig sektor.Innledning av Birgit Enger Nordstrand og Paul Are Killie fra DFØ etterfulgt av en samtale i studio ledet av programleder Erik Aasheim. Med seg i samtalen har han Grete Teigset Solli fra SykehusinnkjøpHelge Clem fra Politiets fellestjenester, Finn-Øyvind Langfjell fra Miljødirektoratet og Anna Katrine Asprem Hvardal fra DFØ. 
Spørsmål fra publikum – still ditt spørsmål gjennom chat! 

14:30 Oppsummering av konferansen  

Programleder Erik Aasheim oppsummerer dagen sammen med André Hoddevik og Gunnar Wessel Thomassen, DFØ 

Spørsmål fra publikum – still ditt spørsmål gjennom chat!  

Avslutningssang – Jon Niklas Rønning oppsummerer 

Jon Niklas Rønnings 

15:00 

Slutt for dagen 

 

 
Vi tar forbehold om endring av tidspunkter i programmet. 

Dette er ingen ny konferanse fra oss i ANS - dere kjenner denne konferansen som EHF-konferansen. Vi har gitt konferansen vår nytt navn: Digitale anskaffelser – mer enn EHF!

Meld deg på allerede i dag – dette vil du ikke gå glipp av! 

Pris

700 kroner per deltaker.
Avmelding etter påmeldingsfristen, blir fakturert.

Kontaktinformasjon

Hege Strandhagen, T. 912 44 858, e-post: hege.strandhagen@dfo.no 

Fant du det du lette etter?