Webinar: Lansering i Sertifiseringsordningen for offentlige anskaffelser (SOA): Fagplanen SOA samfunnsansvar

Torsdag 19. november kl. 12–14

Sted: Webinar,

Påmeldingsfrist: onsdag 18. november kl. 12.

Program 

 • 11:50 Logg deg på (lenke til webinaret sendes dagen før). Sjekk lyd og bilde, og hent deg en kopp kaffe eller te 
 • 12:00 Direktøren ønsker velkommen, Hilde Singsaas (DFØ) 
 • 12:10 Lansering av ny SOA fagplan, Nærings- og fiskeridepartementet  
 • 12:25 Perspektiver fra fagrådet og næringslivet, Arnhild Dordi Gjønnes (NHO) 
 • 12:40 Overordnet om SOA samfunnsansvar – tilrettelegging for kompetansebygging, Siv Helen Egelund Gjerstad (DFØ) 
 • 13:00 Pause  
 • 13:10 SOA samfunnsansvar: fokus på å begrense arbeidslivskriminalitet, Anne Cathrine Jacobsen (DFØ) 
 • 13:20 SOA samfunnsansvar: fokus på klima og miljø og sosialt ansvar, Anna Katrine Asprem Hvardal (DFØ) 
 • 13:40 Oppsummering og informasjon om en-til-en dialog  

Om lanseringen 

Ett år etter at den første fagplanen i Sertifiseringsordningen for offentlige anskaffelser (SOA) ble lansert, utvider vi ordningen med en ny fagplan. SOA samfunnsansvar er en fagplan som skal gi innkjøpere og virksomheter en standard for kompetanse knyttet til å ivareta samfunnsansvar gjennom anskaffelser.  

DFØ inviterer til lansering av den nye fagplanen, og vi ønsker velkommen til alle som er interessert i å høre om hvordan sertifiseringsordningen kan bidra til å øke fokus og kompetanse på samfunnsansvar i anskaffelser.  

Den nye fagplanen tar for seg områdene klima og miljø, sosialt ansvar og arbeidslivskriminalitet. Å jobbe med samfunnsansvar gjennom virksomhetens anskaffelser krever en profesjonell og kompetent anskaffelsesfunksjon. Fagplanen SOA samfunnsansvar skal bidra til systematisk kompetansebygging gjennom å gjøre det enkelt for innkjøpere å vite hvilken kompetanse som er nødvendig for å jobbe med samfunnsansvar. Fagplanen er også et viktig verktøy for kursleverandører som ønsker å bygge kurs med relevant og oppdatert innhold, som gjør deltakerne i stand til å gjennomføre en sertifiseringstest etterpå.  

Du kan lese mer om SOA her. 

En-til-en dialog  

Alle kursleverandører som synes det høres spennende ut med den nye fagplanen, er velkomne til å melde seg på en en-til-en dialog med oss, for en nærmere prat om fagplanen og kurs. 

Følgende datoer er satt av for en til en dialog med den enkelte kursleverandør; 23. november, 25. november og 27. november, alle dager i tidsrommet fra kl. 09.00-16.00. Dere sender en e-post med ønsket dato for når dere ønsker dialog til; soa-post@dfo.no. Vi kommer så tilbake til dere med klokkeslett. Varighet på denne dialogen er inntil 1 time.

Målgruppe 

 • Kursleverandører som ønsker eller vurderer å tilby kurs om offentlige anskaffelser basert på fagplanen SOA samfunnsansvar.  

 • Innkjøpere eller andre i offentlige virksomheter som er opptatt av kompetanseheving relatert til offentlige anskaffelser, og hvordan anskaffelsespraksis kan bidra til å nå mål på områdene klima og miljø, sosialt ansvar og arbeidskriminalitet. 

Praktisk informasjon

Arrangementet blir gjennomført digitalt. Informasjon om innlogging blir sendt ut når påmeldingsfristen går ut, klokken 12 dagen før arrangementet. Du må ha en moderne nettleser for å kunne delta. (Chrome, Edge, Firefox eller Opera)

Kontakt

 • For praktiske spørsmål om arrangementet, ta kontakt med kurs@dfo.no
 • For spørsmål om det faglige innholdet, ta kontakt med arrangementansvarlig Siv Gjerstad (e-post: siv.gjerstad@dfo.no, mobil 466 67 664)


Meld på
Fant du det du lette etter?