47/2019 Digital karttjeneste i DFØ-app

Fra 4. november lanser vi digital karttjeneste i DFØ-appen. Da blir det enklere å kreve riktig kilometergodtgjørelse, noe som igjen vil gi raskere utbetaling av riktig beløp.

Oppdatert

Hva inneholder karttjenesten?

Den digitale karttjenesten er en ny funksjon i DFØ-appen, som beregner kjørelengde fra ett sted til et annet når man legger inn hvor man kjører fra og hvor man kjører til. Funksjonen beregner den mest effektive kjøreavstanden og kjørelengden i kilometer, og denne kjørelengden danner grunnlaget for beløpet som kan kreves refundert i reiseregningen.

Det er fremdeles lov å bruke kjøretøyets tripteller for å beregne kjørelengde, hvis man ønsker det. Det er også mulig å legge inn eventuelle omkjøringer og omveier i DFØ-appen, hvis man av ulike grunner ikke har kjørt raskeste vei mellom to destinasjoner.

Hvordan bruke tjenesten?

Pålogging til appen skjer via ID-porten, på samme måte som tidligere. Karttjenesten aktiveres i reiseregningsskjemaet. Velg arkfanen «refusjoner», og deretter «kilometergodtgjørelse». Her kan man legge til ny distanse.

Husk å aktivere stedtjenester på mobiltelefonen i forkant av registreringen.

Hvordan leveres digital karttjeneste?

Digital karttjeneste er en skytjeneste som DFØ abonnerer på fra Mapbox (3. part). Uthenting av data skjer via en DFØ-spesifikk bruker-id. Det er derfor ingen identifikasjon, kobling og lagring av sluttbrukerens/reiseregningsutstederens persondata mot karttjenesten.

Se film om hvordan du kan bruke elektronisk karttjeneste i appen for å beregne kjørelengde (Youtube).

Kontaktinfo

Har du spørsmål om innholdet på denne siden?

Kontakt kundesenter for lønn

Fant du det du lette etter?