27/2021 Overtidsberegning for ansatte på fleksitidsavtalen

Det er mulig for ansatte å avspasere samme dag som man blir pålagt overtid. Det er også mulig å jobbe pålagt overtid før normalarbeidstiden starter.

Oppdatert

Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) har presisert at man kan avspasere samme dag som man blir pålagt overtid, samt at det er mulig å jobbe pålagt overtid før normalarbeidstiden starter. Basert på KMDs presiseringer blir overtidsberegningen i SAP oppdatert for ansatte på fleksitidsavtalen. Arbeidsplaner med fast arbeidstid (P-planer) og arbeidsplaner for timelønnede er ikke berørt av endringen.

  • Oppdateringen gjelder for ansatte knyttet til Særavtale om fleksibel arbeidstid i staten (lovdata.no).
  • Systemoppdateringen trer i kraft 1. september 2021.
  • I overtidsberegningen kompenseres det for overtid utenfor planlagt arbeidstid.
  • Manglende tid innenfor planlagt arbeidstid trekkes av fleksisaldoen.

Se DFØ brukerdokumentasjon for eksempler på overtidsberegning for ansatte knyttet til særavtalen om fleksibel arbeidstid i staten. 

1. september 2021 kommer det ny funksjonalitet for å legge inn avvikende start på arbeidsplanen. Avvikende arbeidstidsstart registreres i infotype 2012 på den enkelte ansatte. Basiskunder gjør dette selv. Fullservice kunder oppretter sak i kundesenter på nett og DFØ registrerer endringen. Se DFØ brukerdokumentasjon for hvordan dette gjøres i SAP.

Kontaktinfo

Har du spørsmål om innholdet på denne siden?

Kontakt kundesenter for lønn

Fant du det du lette etter?