Ny versjon av statsregnskapet.no

Arnulf Eriksen

Fagansvarlig for statsregnskapet

Seksjon for statlig regnskapsføring

I sommer var jeg med å arrangere et frokostseminar hvor DFØ presenterte en oppdatert versjon av publiseringsløsningen for tall fra statsregnskapet, med bedre funksjonalitet for sammenlikning av virksomheter.
Publisert

Her ble det vist hvordan du på en enkel måte kan sammenligne hvor mye virksomheten du jobber i bruker på lønn per årsverk sammenlignet med andre. Jeg synes dette gir helt nye og svært interessante perspektiver for å kunne se på pengebruken i statsforvaltningen.

Fra salen fikk vi blant annet spørsmål om hvorfor budsjettene ikke vises. Hovedforklaringen er at vi ikke har tilgang til budsjett på virksomhetsnivået.

Min gode kollega Jan-Erik Fjukstad Hansen og jeg gikk også inn på en del andre spennende temaer. Blant annet hvordan du ved hjelp av en enkel søkefunksjon finner frem til både regnskapstall og øvrig informasjon. Her er det åpenbart store muligheter for å kunne utvikle løsningen videre. Det blir spennende for meg som er interessert i og til daglig jobber med statsregnskapet og bidra til utviklingen innen dette fagområdet.

statsregnskapet.no driftes av Direktoratet for økonomistyring, som jeg jobber i – en virksomhet direkte underlagt Finansdepartementet.

Kontakt

Arnulf Eriksen

Fagansvarlig for statsregnskapet

Seksjon for statlig regnskapsføring

Fant du det du lette etter?